Influencer Sarah Dimani delete instagramprofiel: “Het maakte me niet meer gelukkig, dus was het simpel. Doe het gewoon weg”
ANTWERPENNa acht jaar maakte Sarah Dimani (28) een einde aan haar succesvolle carrière als mode-influencer. In de podcast Menji van Bitshilualua Kabeya vertelt ze hoe ze haar populaire instagramprofiel verwijderde en een nieuw platform creëerde waar ze kon focussen op thema’s rond vrouwen, racisme en body positivity. “Niet elke hobby moet een miljoenenbusiness worden”
Een Instagramaccount met maar liefst 107.000 volgers verwijderen. Sarah Dimani (28) deed het gewoon. “Ik had al jaren een haat-liefdeverhouding met sociale media”, vertelt de Antwerpse Dimani in de podcast Menji. “Ik heb er op het moment zelf niet te lang over nagedacht. Het maakte me niet meer gelukkig, dus was het simpel: doe het gewoon weg.”
Haar passie voor mode mondde vanaf 2012 uit in een steeds groter wordende Instagramaccount, waardoor ze een carrière als mode-influencer kon uitbouwen. “Ik deed het aanvankelijk voor het plezier. Eerst begonnen mijn vrienden mij te volgen, dan vrienden van vrienden… Zo is dat stelselmatig gegroeid. Het is een uit de hand gelopen hobby. Er zat geen plan achter. In die tijd kon je nog snel en organisch groeien. De huidige algoritmes maken dat veel moeilijker”, vertelt Sarah Dimani. “Heel veel deuren zijn voor mij sindsdien opengegaan. Niet evident als kind van een familie met een migratieachtergrond. Ik heb veel geleerd uit die periode en zal er altijd dankbaar voor zijn. Maar de komende jaren zie ik het mezelf niet meer doen.”
Met een vergrootglas bekeken
Het leven van een influencer is niet alleen maar rozengeur en maneschijn, mooie kledij en fancy tripjes, weet Dimani. “Alles wat je doet, wordt met een vergrootglas bekeken. Ik moest altijd opletten wat ik zei. Er waren bepaalde verwachtingspatronen voor een influencer. Ik kon alleen maar over fashion praten, heel af en toe over culturele toe-eigening. Ik kon bijvoorbeeld niet diepgaand over racisme praten. Dan kreeg ik te horen: “De Sarah Dimani van 2012 was veel leuker.” Maar dit is óók Sarah Dimani.”
“Heel veel deuren zijn voor mij sindsdien opengegaan. Niet evident als kind van een familie met een migratieachtergrond”
Het beeld dat haar volgers kregen van Sarah Dimani als influencer, strookte niet met wie ze echt was. “Ik kon altijd maar één aspect van mezelf tonen”, zegt ze. “@SaraahDii (zoals ze zich destijds noemde op Instagram, red.) en Sarah, de persoon die ik echt was, begonnen almaar minder op elkaar te lijken. Ik ben geen geboren influencer, ik ben er wat in gesukkeld. Ik ben nog jong en heb nog andere dromen buiten mode. Als influencer miste ik de inhoud en voldoening.”
Vandaag focust Dimani zich op andere dingen. Zo richtte ze het platform The Narcist op waar ze thema’s rond vrouwen, racisme en body positivity bespreekbaar wil maken en een plek wil creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Ze heeft er niet per se wilde plannen mee. “Niet elke hobby die je hebt, moet een million dollar business worden”, geeft ze nog mee. “Jouw hobby’s heb je nodig om te groeien, te rusten en dergelijke. Ik heb die fout destijds gemaakt, waardoor ik op den duur een afkeer kreeg voor fashion, iets wat ik graag deed en goed kon. Niet iedereen hoeft een ondernemer te zijn. Niet iedereen heeft die ambities, maar tegenwoordig krijg je het gevoel dat je dat wel moet doen. Het is niet voor iedereen, en dat is oké.”
In de podcast Menji wil Bitshilualua Kabeya haar kijk en die van haar luisteraars/kijkers op de wereld openen door diverse verhalen aan bod te brengen. Menji brengt warme stemmen, verhalen en de community tot bij jou.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Het regenweer trotseren? Dat doe je zonder zorgen met deze 15 waterproof én trendy handtassen
Het weer in België is zo grillig dat een regenbui altijd om de hoek loert. Toch hoeft die onvoorspelbaarheid geen domper op de feestvreugde te zijn om jouw mooiste handtas uit de kast te halen. Al kan je natuurlijk ook op safe spelen met deze trendy waterproof handtassen én rugzakken. Beter die waterkringen voorkomen dan genezen, toch? -
Antwerpen
Kruispunt Mechelsesteenweg-Belgiëlei conflictvrij
Het kruispunt van de Mechelsesteenweg met de Belgiëlei en Koningin Elisabethlei, een van de gevaarlijkste kruispunten van Antwerpen, is sinds vorige week conflictvrij gemaakt. -
Spaargids.be
Tot 2,55% rente op een termijnrekening: een goede beslissing? Of kies je toch beter voor een spaarrekening?
De rentevoeten zijn de voorbije weken aanzienlijk gestegen. Is het dan interessant om nu al een termijnrekening te openen? Of blijf je je geld nog altijd beter op een spaarrekening parkeren? Spaargids.be geeft advies. -
-
Antwerpen
Lichaam van vermiste Kris Goossens (53) gevonden in Albertkanaal: “Alles wijst op een spijtig ongeval”
De politie heeft zondag rond het middaguur in het Albertkanaal het lichaam gevonden van Kris Goossens. De sluiswachter verdween vrijdagnacht. -
Merksem
Eindelijk: viaduct van Merksem na maanden weer helemaal open voor verkeer
Na verschillende maanden is de verkeersellende op de Antwerpse Ring ter hoogte van het viaduct van Merksem eindelijk achter de rug. De héle rijweg in de richting van Nederland is sinds zondagochtend weer open voor verkeer. Dat is twee dagen vroeger dan gepland. -
PREMIUMColumn
Luc Van der Kelen over het viaduct van Merksem: “Een hallucinante catastrofe van twee uur aanschuiven, wiel na wiel”
De Ring kan er nu 40 jaar tegen. Zonder grootscheepse renovatie, voorspelden de stadsbestuurders in 2004-2005 toen ze klaar waren met de grote heraanleg. Twee jaar werd eraan gewerkt, telkens in de zomermaanden. Voor het eerst werden ingrijpende “Minder hinder”-maatregelen genomen. Bruggen werden over de Singel gelegd, opritten gesloten en het had ook het beoogde effect. Ik heb het verkeer door die aanpak zelfs zelden zo rustig geweten als in die jaren van heraanleg. -
“Aan je kinderen mag gewoon niemand komen”: dieven binden 16-jarige dochter van Mireille vast tijdens home-invasion
“Er kwam een soort leeuwinnengevoel over me”. Dat is wat er door Mireille heen gaat, wanneer haar dochter van zestien haar opbelt en vertelt dat ze thuis is vastgebonden door twee onbekende mannen. “Ik ben in volle vaart naar Antwerpen gereden, met de politie aan de lijn.”