Ineos investeert drie miljard euro in de haven van Antwerpen: op de rechteroever bouwt de chemiereus ten vroegste vanaf medio 2022 een stoomkraker.
Volledig scherm
Ineos investeert drie miljard euro in de haven van Antwerpen: op de rechteroever bouwt de chemiereus ten vroegste vanaf medio 2022 een stoomkraker. © BELGA

Ineos klaar met huiswerk voor installatie van drie miljard euro: chemiereus vraagt omgevingsvergunning

AntwerpenDe Britse chemiereus Ineos dient bij de provincie Antwerpen een nieuwe vergunningsaanvraag in voor de bouw van een stoomkraker. Het gaat om een investering van 3 miljard euro die voor 450 permanente banen zal zorgen. De installatie kan klaar zijn in 2026. “We willen er klimaatneutraal mee zijn tegen uiterlijk 2036”, zegt woordvoerster Nathalie Meert.

  1. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
    Aangeboden door Alides

    Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

    Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.