Indrukwekkende beelden tonen grote rookpluim van brandende houtstapel in Antwerpse haven: nog uren last van geurhinder

AntwerpenAan het Straatsburgdok in de Antwerpse haven is donderdagmiddag brand uitgebroken. Het vuur vormt geen gevaar voor omwonenden. De rookpluim is tot in de binnenstad te zien en levert indrukwekkende beelden op. 

 1. Burgerbewegingen halen slag thuis: bypass tijdens Oosterweelwerken telt slechts 2x3 rijstroken
  Antwerpen

  Burgerbewe­gin­gen halen slag thuis: bypass tijdens Oosterweel­wer­ken telt slechts 2x3 rijstroken

  Als alles normaal verloopt, start in de loop van volgend jaar de bouw van een tijdelijke snelweg naast het viaduct van Merksem dat tijdens de Oosterweelwerken plat gaat. Die bypass zou oorspronkelijk zeven rijstroken tellen: vier richting Nederland, drie richting stad. Dat worden er nu in totaal zes, op aandringen van de burgerbewegingen Ringland, stRaten-generaal en Ademloos.
 2. Marine draagt unieke mijnenveger Oudenaarde over aan Maritiem Patrimonium: “Vanaf volgend jaar te bezoeken in Antwerps Droogdokkenpark”
  Antwerpen

  Marine draagt unieke mijnenve­ger Oudenaarde over aan Maritiem Patrimoni­um: “Vanaf volgend jaar te bezoeken in Antwerps Droogdok­ken­park”

  Tienduizenden uren werkte een ploeg vrijwilligers in de Antwerpse Droogdokken aan de restauratie van de Oudenaarde M477, een mijnenveger uit 1958. De Belgische Marine droeg het schip woensdag officieel over aan de stichting Maritiem Patrimonium (MPM). De vlaggen hingen halfstok als eerbetoon aan de pas overleden Jean-Jacques Westerlund. De ondernemer was de stuwende kracht van MPM.
 1. ArmenTeKort toont eerste resultaten van de empowerment-barometer: 71% van de kanszoekende buddy’s wordt veerkrachtiger
  Antwerpen

  ArmenTe­Kort toont eerste resultaten van de empower­ment-barometer: 71% van de kanszoeken­de buddy’s wordt veerkrach­ti­ger

  De buddywerking van ArmenTeKort slaagt erin om mensen in kansarmoede veerkrachtiger in het leven te doen staan, dat blijkt uit de empowerment-barometer. Daarnaast maakt het buddytraject kansrijke mensen ook bewuster van de problematiek. “Je weet pas echt wat het is om elke dag te overleven als je naast iemand in kansarmoede hebt gewandeld”, klinkt het bij de organisatie.