De woning van burgemeester De Wever wordt bewaakt.
Volledig scherm
De woning van burgemeester De Wever wordt bewaakt. © Klaas De Scheirder

Inbreker bij Bart De Wever wordt psychiatrisch onderzocht

AntwerpenDe 29-jarige man die maandagavond inbrak in de privé-woning van burgemeester Bart De Wever in Deurne, is door de onderzoeksrechter aangehouden. De man was al gekend voor slagen en verwondingen, en drugsfeiten. 

 1. Marine draagt unieke mijnenveger Oudenaarde over aan Maritiem Patrimonium: “Vanaf volgend jaar te bezoeken in Antwerps Droogdokkenpark”
  Antwerpen

  Marine draagt unieke mijnenve­ger Oudenaarde over aan Maritiem Patrimoni­um: “Vanaf volgend jaar te bezoeken in Antwerps Droogdok­ken­park”

  Tienduizenden uren werkte een ploeg vrijwilligers in de Antwerpse Droogdokken aan de restauratie van de Oudenaarde M477, een mijnenveger uit 1958. De Belgische Marine droeg het schip woensdag officieel over aan de stichting Maritiem Patrimonium (MPM). De vlaggen hingen halfstok als eerbetoon aan de pas overleden Jean-Jacques Westerlund. De ondernemer was de stuwende kracht van MPM.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.