Een explosief wordt gecontroleerd tot ontploffing gebracht door DOVO in de De Pretstraat in maart van dit jaar.
Volledig scherm
Een explosief wordt gecontroleerd tot ontploffing gebracht door DOVO in de De Pretstraat in maart van dit jaar. © Google, De Roeck

IN KAART. Nieuwste granaataanval is laatste in rij van tientallen aanslagen in Antwerpen

Net bij de start van het nieuwe schooljaar beleeft Antwerpen een nieuwe episode in de drugsoorlog die de stad teistert. In Borgerhout ontplofte vannacht een granaat, waarschijnlijk gericht tegen een bekende drugsfamilie. Gevels en auto’s raakten beschadigd, maar er vielen geen gewonden. De afgelopen jaren was Antwerpen al tientallen keren het decor van gewelddadige, drugsgerelateerde incidenten zoals voertuigbranden en beschoten woningen. Een overzicht. 

16 reacties

 • Kristof Neesen

  2 jaar geleden
  Nooit beseft dat het zo erg was/is eigenlijk...dit is triest
 • eric debanne

  2 jaar geleden
  Waar is dat feestje ......? In Antwerpen !!! Goed bezig Bart de Wever ... België is kapot aan het gaan helaas ....
 • Dirk Pieters

  2 jaar geleden
  Er is in dit verhaal maar 1 schuldige, en dat is Bart de wever, hij laat de stad verloederen en binnenkort heel belgie, pas op voor die man beloven beloven en nog eens beloven, resultaat niks.
 • Jurgen Van der Vekens

  2 jaar geleden
  zolang bartje daar rondloopt zal de miserie blijven duren. vroeger nooit zo een problemen van die aard gekend! raar toch?
 • DIRK VAN DESSEL

  2 jaar geleden
  Zolang permissiviteit politiek-correct gecamoufleerd blijft als vermeende "verdraagzaamheid" , even lang zal de overlast blijven duren. Beenharde repressie zonder enigerlei politiek-correcte schroom is vereist zoals de Politie & Leger in Mexico mag optreden tegen de drugs maffia
 1. “Waarom heeft het slachtoffer anders een kogelwerend vest in zijn winkel liggen?”: broers pleiten vrijspraak voor neerschieten uitbater telefoonshop
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Waarom heeft het slachtof­fer anders een kogelwe­rend vest in zijn winkel liggen?”: broers pleiten vrijspraak voor neerschie­ten uitbater telefoon­shop

  Abdelouheb E. (35) en zijn broer Brahim (30) worden ervan verdacht eind november 2019 de uitbater van een telefoonshop in Borgerhout, Mohamed B., te hebben neergeschoten. Vandaag pleitten zij bij monde van hun advocaten Kris Luyckx en Omar Souidi de vrijspraak. Ze zouden niets te maken hebben gehad met de schietpartij en benadrukten hoofdzakelijk de onbetrouwbaarheid van het slachtoffer. “Ik zou durven beweren dat die man wel meer dan één persoon kent die hem kwaad zou willen doen.”
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 3. Kunstenaars stellen Olympisch Kunstenparcours voor op Kiel
  Antwerpen

  Kunste­naars stellen Olympisch Kunstenpar­cours voor op Kiel

  Van uitstel komt geen afstel: de voorstelling van het Olympisch Kunstenparcours op het Kiel stond al langer gepland (de reden van uitstel moeten we u niet meer vertellen), maar vandaag stelden de vijf kunstenaars dan toch hun werken voor. District Antwerpen nodigde hen uit een kunstwerk te maken geïnspireerd door 100 jaar Olympische Spelen in Antwerpen, met het Olympisch Kunstenparcours doorheen het Kiel als resultaat. “Verschillende kunstwerken kunnen de komende maanden, en sommigen zelfs langer, hier op het Kiel blijven.”
 1. Zo zien de vakantiehuisjes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique
  Play
  Camping Coppens

  Zo zien de vakantie­huis­jes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique

 2. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort