De Grote Markt is één groot terras tegenwoordig.
Volledig scherm
De Grote Markt is één groot terras tegenwoordig. © Klaas De Scheirder

In heel het land mogen uitgebreide terrassen langer blijven staan maar in Antwerpen blijft 15 oktober de eindmeet: “Maar we zijn in overleg met de sector”

ANTWERPENIn Leuven blijven ze nog staan tot maart en in Gent in Hasselt wordt er zelfs nagedacht of ze niet permanent kunnen blijven. De uitgebreide terrassen. In Antwerpen is het stadsbestuur in overleg met de sector, maar voorlopig is de einddatum nog steeds 15 oktober.

  1. Uitgebreide coronaterrassen mogen quasi overal blijven staan: “Waarom zouden we die extra gezelligheid terugschroeven?”
    PREMIUM

    Uitgebrei­de coronater­ras­sen mogen quasi overal blijven staan: “Waarom zouden we die extra gezellig­heid terug­schroe­ven?”

    Door corona en allerhande afstandsmaatregelen zijn er veel uitgebreide terrassen bijgekomen de jongste maanden. Pleinen werden omgevormd tot openluchtcafé, parkeerplaatsen werden omgetoverd tot terras. Horeca-uitbaters gaven al aan dat ze hopen dat die terrassen mogen blijven. Heel wat steden en gemeenten denken momenteel na over een aangepast terrasreglement. Sommigen hebben hun huiswerk echter al gemaakt, zoals Kortrijk. Antwerpen is dan weer nog volop in gesprek met de sector.