Een simulatie van de toekomstige situatie op Rechteroever ter hoogte van wijk Den Dam, wanneer de Oosterweelverbinding gerealiseerd zal zijn. Het viaduct aan het Sportpaleis verdwijnt en de Ring worden ‘onder het maaiveld’ gestoken. Ter hoogte van de nieuwe fietsbrug richting Merksem wordt de Ring overkapt.
Volledig scherm
Een simulatie van de toekomstige situatie op Rechteroever ter hoogte van wijk Den Dam, wanneer de Oosterweelverbinding gerealiseerd zal zijn. Het viaduct aan het Sportpaleis verdwijnt en de Ring worden ‘onder het maaiveld’ gestoken. Ter hoogte van de nieuwe fietsbrug richting Merksem wordt de Ring overkapt. © RV

In de ban van Oosterweel: themacommissie over overkapping Ring en ongerustheid in Ten Eekhovelei

AntwerpenEen themacommissie van de Antwerpse gemeenteraad en enkele districtsraden buigt zich woensdagavond over de Oosterweelverbinding. Het wordt onder meer uitkijken naar het debat over de Ten Eekhovelei in Deurne-Noord. De stad biedt een aantal bewoners aan om hun woning te verkopen. Intussen dringt burgerbeweging Ringland er nog eens op aan om de Oosterweelverbinding meteen volledig te overkappen.

 1. Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval
  Play
  bizar

  Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval

 2. "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?
  Play
  Popquiz

  "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?