Anton, Jelle, Arne en Nicolas genieten van hun laatste drankje aan café De Duifkens op de Graanmarkt.
Volledig scherm
Anton, Jelle, Arne en Nicolas genieten van hun laatste drankje aan café De Duifkens op de Graanmarkt. © CVDP

IN BEELD: Zo verliepen de laatste uren van de openingsdag van de horeca

AntwerpenANtwTijdens de eerste dag van de heropening van de horeca zaten de terrassen in Antwerpen stampvol. Ondanks het druilerige weer genoot jong en oud van de herwonnen vrijheid. De cafés sloten om 22 uur en dat verliep met weinig incidenten. Een groot aantal jongeren zette de avond nog verder met eigen drank op en rond de terrassen. 

 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Sociale Kruidenier 2.0 opent in Deurne: “Mensen onder de armoedegrens moeten ook een kans krijgen om te pronken”
  Deurne

  Sociale Kruidenier 2.0 opent in Deurne: “Mensen onder de armoede­grens moeten ook een kans krijgen om te pronken”

  Op de Merksemsesteenweg in Deurne is donderdagmiddag de eerste Sociale Kruidenier geopend. Inwoners van het district met een beperkt budget kunnen daar naargelang hun gezinsgrootte boodschappen doen aan minimumprijzen. De Sociale Kruidenier heeft een extra ontmoetingsruimte waar de bezoekers een babbeltje kunnen slaan, of terechtkunnen met vragen. “Je mag niet onderschatten hoe belangrijk de sociale functie in dit verhaal is.”