Het nieuwe gebouw als een doos in een doos in het oude KMSKA.
Volledig scherm
Het nieuwe gebouw als een doos in een doos in het oude KMSKA. © Klaas De Scheirder

IN BEELD. Werken Museum voor Schone Kunsten in laatste rechte lijn: “Het gebouw is zo mooi dat men zich afvraagt waarom er nog kunst in moet”

ANTWERPENTien jaar. Zo lang moet de Antwerpenaar en bij uitbreiding de rest van de wereld al wachten op de heropening van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. En ook in 2021 zullen de monumentale deuren nog gesloten blijven. Maar er is ook natuurlijk licht aan het einde van de tunnel en de laatste rechte lijn is ingezet. Wij passeren op de werf met potlood achter het oor en lens in de aanslag.

  1. Proefproject in Begijnenstraat voor gevangenissen in provincie Antwerpen: “Eén interview en je mag beginnen als cipier”
    Antwerpen

    Proefpro­ject in Begijnen­straat voor gevangenis­sen in provincie Antwerpen: “Eén interview en je mag beginnen als cipier”

    Eén interview en je kan beginnen als penitentiair beambte in de gevangenissen van de provincie Antwerpen. De verplichte computertesten bij het selectiebureau Selor worden afgeschaft. Met dat proefproject pakt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) het personeelstekort aan in de gevangenissen van Antwerpen, Beveren en de Kempen. De nieuwe cipiers krijgen een tijdelijk contract.