Synagoge Shomre Hadas in de Bouwmeesterstraat.
Volledig scherm
Synagoge Shomre Hadas in de Bouwmeesterstraat. © Tessa Kraan

IN BEELD: synagoge in Bouwmeesterstraat is na vijf jaar volledig gerenoveerd

AntwerpenNa vijf jaar renovatiewerken is synagoge Shomre Hadas in de Bouwmeesterstraat vandaag feestelijk geopend. De ‘Hollandse synagoge’ is nu weer klaar voor gebruik. 

 1. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.
 2. Groot participatietraject op komst voor heraanleg van het Koningin Astridplein: “We moeten de ‘inkom van de stad’ in ere herstellen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Groot participa­tie­tra­ject op komst voor heraanleg van het Koningin Astrid­plein: “We moeten de ‘inkom van de stad’ in ere herstellen”

  Het regent klachten over het Koningin Astridplein en dus plant het Antwerps stadsbestuur maar een volledige heraanleg eind 2024. Nochtans werd het in 2006 al voor meer dan 4 miljoen euro onder handen genomen. In september start er nu een groot participatieproject voor de ‘gebruikers’ van het stationsplein: “Ook mensen die niet in Antwerpen wonen kunnen de toekomst ervan mee bepalen.”