Je kan je in Plopsa Station Antwerp uitleven op 15 attracties, verdeeld over vier verdiepingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Je kan je in Plopsa Station Antwerp uitleven op 15 attracties, verdeeld over vier verdiepingen. © Klaas De Scheirder

IN BEELD. Nieuwste pretpark van Plopsa-keten opent in Centraal Station: “We mikken op 200.000 à 250.000 bezoekers per jaar”

AntwerpenEr bougeert weer wat aan de achterkant van het Centraal Station in Antwerpen. Twee jaar na het faillissement van Comics Station opent er dit weekend een nieuw indoorpark: Plopsa Station Antwerp. Bezoekers kunnen zich uitleven op 15 attracties, verdeeld over vier verdiepingen. En uiteraard is een belangrijke rol weggelegd voor Studio 100-figuurtjes à la Mega Mindy, Maya De Bij en Kabouter Plop, al zijn ook bekende stripfiguren nog van de partij. Wij kregen zaterdagochtend alvast een rondleiding.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Daar is het sluitingsuur weer: "Iedereen gaat weer gewoon thuis verderfeesten”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Daar is het sluitings­uur weer: "Iedereen gaat weer gewoon thuis verderfees­ten”

  Op 1 oktober dachten we dat we er vanaf waren, maar nee hoor: daar is het sluitingsuur weer. Sinds gisteren, zaterdag 27 november, net geen twee maanden nadat ‘het Rijk der Vrijheid’ werd afgekondigd, wordt iedereen weer om 23 uur naar buiten gejaagd in restaurants en cafés. “Dit is weer exact hetzelfde scenario als in de zomer: iedereen gaat nu ergens thuis feesten”, klinkt het bij de cafés.