Studenten Marketing Jochen Jan en Victor deden alvast een poging op kampioenschap papieren vliegtuigjes gooien op stadscampus van de Universiteit Antwerpen.
Volledig scherm
Studenten Marketing Jochen Jan en Victor deden alvast een poging op kampioenschap papieren vliegtuigjes gooien op stadscampus van de Universiteit Antwerpen. © Tessa Kraan

IN BEELD. Kampioenschap papieren vliegtuigjes gooien op de Universiteit Antwerpen: “De beste editie tot nu toe”

AntwerpenEen bijzondere wedstrijd in agora van de Universiteit Antwerpen vandaag. Een tweehonderdtal kandidaten streden er in de ‘Qualiflyers’, een voorronde van het kampioenschap papieren vliegtuigjes gooien van de Red Bull Paper Wings. De zes toppers verzilverden  zo op een plekje in de finale, en deze keer moesten de vrouwen onderdoen.

 1. Geviseerde Bilal B. laat zich in gevangenis opsluiten, net een dag voor aanslag in Borgerhout: “Hij leidde zelf al een schietpartij op een pastarestaurant”
  PREMIUM

  Geviseerde Bilal B. laat zich in gevangenis opsluiten, net een dag voor aanslag in Borgerhout: “Hij leidde zelf al een schietpar­tij op een pastares­tau­rant”

  Bilal B., wiens woning in Borgerhout woensdagnacht doelwit van vermoedelijk het drugsmilieu was, is in februari zelf veroordeeld tot 7 jaar gevangenis voor een aanslag op The Pasta House in Deurne in augustus 2020. Opvallend is dat B. zich woensdagochtend aan de gevangenis had gemeld om die straf uit te zitten. Het pastarestaurant was eigendom van Ali O., een concurrent in het Antwerpse drugsmilieu. Tien beklaagden kregen celstraffen. “Ik heb wapens voor het lichaam van Ali”, klonk het in hun chatgroep. Een reconstructie van de bekendste aanslag van Bilal B.
  Deurne
 2. Rijk geworden dankzij 51 ton lachgas, maar nu riskeert drugsbaas celstraf: “Illegaal? Hij gaf zelfs alles netjes aan bij de douane”
  PREMIUM

  Rijk geworden dankzij 51 ton lachgas, maar nu riskeert drugsbaas celstraf: “Illegaal? Hij gaf zelfs alles netjes aan bij de douane”

  Cornelis F. (45) had grootse plannen: hij had 51.000 kg (!) lachgas vanuit China laten overvliegen en wou dat via zijn website in België verkopen. Een gat in de markt, zo blijkt: toen de politie z’n villa binnenviel, had hij er al 1,3 miljoen euro mee verdiend. Hij riskeert nu 15 maanden cel, maar volgens zijn advocate heeft hij enkel de milieuwetgeving niet gerespecteerd. “Mijn cliënt heeft alles zelfs netjes aangegeven bij de douane én belastingen betaald.”
  Antwerpen