Koning Filip kwam het spektakel - én het zicht op de prachtige skyline van de Scheldestad - hoogstpersoonlijk aanschouwen. Plaats van afspraak: de Royal Yacht Club of Belgium (RYCB) op Linkeroever.
Volledig scherm
Koning Filip kwam het spektakel - én het zicht op de prachtige skyline van de Scheldestad - hoogstpersoonlijk aanschouwen. Plaats van afspraak: de Royal Yacht Club of Belgium (RYCB) op Linkeroever. © Tessa Kraan

IN BEELD. Jarige Belgische marine trakteert koning Filip op indrukwekkende vlootparade op de Schelde

AntwerpenDe Belgische marine heeft woensdagavond zijn 75ste verjaardag gevierd met een indrukwekkende vlootparade op de Schelde in Antwerpen. Koning Filip kwam het spektakel - én het zicht op de prachtige skyline van de Scheldestad - hoogstpersoonlijk aanschouwen. 

 1. Vrouw (82) overleeft verkrachting en moordpoging omdat voorbijgangers voor de grap “Halt, federale politie” roepen
  Antwerpen

  Vrouw (82) overleeft verkrach­ting en moordpo­ging omdat voorbijgan­gers voor de grap “Halt, federale politie” roepen

  De 22-jarige Ayoub Merroun is veroordeeld tot 15 jaar voor de moordpoging en verkrachting van een 82-jarige vrouw aan de voetgangerstunnel op Linkeroever. Het slachtoffer was ‘s morgens haar hondje aan het uitlaten toen ze door een gedrogeerde Merroun werd aangevallen. Volgens de rechtbank heeft ze haar leven te danken aan een groepje jongeren die een grap wilden uithalen.
 2. Kampioenschap draagbare telefoon-werpen op campussen van ZNA
  Antwerpen

  Kampioen­schap draagbare telefoon-wer­pen op campussen van ZNA

  Een draagbare telefoon zo ver mogelijk van zich af gooien. Dat is de insteek van het kampioenschap draagbare-telefoonwerpen dat het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen voor haar medewerkers vlak voor de zomervakantie organiseert: “De rinkelende telefoon staat symbool voor werkdruk en stress. Die kunnen ze nu letterlijk van zich afgooien.” De teams van de winnaars krijgen een aantal dagen een ontspannende massagestoel op de afdeling.