Iggy Pop (75) walst over Jazz Middelheim 2022 als een stormram.
Volledig scherm
Iggy Pop (75) walst over Jazz Middelheim 2022 als een stormram. © Thomas Verfaille

IN BEELD. Iggy Pop walst over Jazz Middelheim als een stormram

ANTWERPENIggy Pop op Jazz Middelheim? Er is al genoeg over gezegd, geschreven en gepalaverd. Of hoe organisator Bertrand Flamand eerder al zei dat ‘een artiest meer is dan een nummer, of een genre’. De ‘godfather of punk’ paste zich echter niet aan aan de setting en ging als een pletwals door het festival. Of hoe Jazz Middelheim even op Graspop leek.

 1. Laatste editie Jazz Middelheim na wegvallen subsidies? “Integendeel, headliners voor volgend jaar zijn al geboekt”
  ANTWERPEN

  Laatste editie Jazz Middelheim na wegvallen subsidies? “Integen­deel, headliners voor volgend jaar zijn al geboekt”

  Ook bij de vzw achter zowel Jazz Middelheim als Gent Jazz vielen er klappen na de gevreesde subsidieronde bij de Vlaamse overheid eind juni. Beide festivals moeten het de komende vijf jaar met nul euro per jaar doen in plaatse van driehonderdduizend. Is de toekomst van Jazz Middelheim daarmee in het gedrang? “Net niet, we nemen onze verantwoordelijkheid op en bovendien is er geen enkele overheid die onze festivals wil zien verdwijnen.”
 2. Na zes edities mag BK Beerpong plots niet meer plaatsvinden in jongerencentrum Zappa: “Hoe simpel denkt de stad dat de Antwerpse jeugd is?”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Na zes edities mag BK Beerpong plots niet meer plaatsvin­den in jongeren­cen­trum Zappa: “Hoe simpel denkt de stad dat de Antwerpse jeugd is?”

  Het zou een spetterende zevende editie worden tot de stad er anders over besliste: zaterdag 15 oktober blijven de deuren van jongerencentrum Zappa gesloten voor het Belgisch Kampioenschap Beerpong. “We willen de jeugd niet aanmoedigen om te drinken”, aldus de stad. Voor kersvers organisator Simon Ooms (26) is de beslissing echter onbegrijpelijk: “Het BK Beerpong is zoveel meer dan alleen maar alcohol drinken.”