Een eenzame fietser verkent het parcours waar zowel de mannelijke als vrouwelijke wielertop dit weekend zal langsrijden.
Volledig scherm
Een eenzame fietser verkent het parcours waar zowel de mannelijke als vrouwelijke wielertop dit weekend zal langsrijden. © Grâce Verellen

IN BEELD. Antwerpen bereidt zich voor op wielergekte: dit kan u tijdens het WK verwachten

WK WielrennenWie nog even van een kalm historisch stadscentrum wil genieten, snelt best nu naar de Grote Markt. Daar gingen deze ochtend de voorbereidingen voor het WK Wielrennen van start. Drie fanzones, een podium en een fietsparcours dwars door het centrum strijken er neer.

 1. Werken om geluidshinder op Antwerpse ring te verminderen, zorgen tijdelijk voor ... geluidshinder
  Antwerpen

  Werken om geluidshin­der op Antwerpse ring te verminde­ren, zorgen tijdelijk voor ... geluidshin­der

  De Antwerpse ring wordt binnenkort wat stiller, maar daarvoor moeten er eerst nog wat - luide - werken gebeuren. Het Agentschap Wegen en Verkeer brengt sinds begin september groeven aan op het wegdek tussen de Posthofbrug in Berchem en het op- en afrittencomplex in Borgerhout. Dankzij de ingreep vermindert de wrijving van de autobanden met het oppervlak en neemt de geluidsoverlast af. De werken lagen een tijdje stil, maar hervatten nu, met de nodige geluidshinder voor omwonenden tot gevolg.
 2. Wist jij dit al over de Boerentoren? Vijf weetjes over de bekendste toren van ‘t stad
  PREMIUM
  Antwerpen

  Wist jij dit al over de Boerento­ren? Vijf weetjes over de bekendste toren van ‘t stad

  Elke week vertelt Antwerps stadsgids en BeroepsBelg Tanguy Ottomer op HLN.be een weetje over Antwerpen. In oktober gaan alle weetjes over de trots van Antwerpen, de Boerentoren. Nu havenbaas Fernand Huts de Boerentoren kocht en er een ‘cultuurtoren’ van wil maken, blikken we terug op wat de toren doorheen de jaren voor Antwerpen betekend heeft. Alle ‘Wist je dat’-jes vind je hier terug.