Voorzitter Rudi Willeme van tuning-club Dropped Nation uit Duffel. “Wij steken duizenden euro’s in onze wagens. Denk je echt dat wij het risico willen lopen onze wagen total loss te rijden?”
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Rudi Willeme van tuning-club Dropped Nation uit Duffel. “Wij steken duizenden euro’s in onze wagens. Denk je echt dat wij het risico willen lopen onze wagen total loss te rijden?” © Joel Hoylaerts / Photo News

Illegale straatracers maken al jaren Antwerpse wijk onveilig: “Jonge gastjes, vaak zonder rijbewijs, die stoer doen met de auto van papa”

The Fast and the Furious, maar dan op de wijk Luchtbal. Racepartijen, driften en donuts maken. De parking aan de Decathlon ten noorden van Antwerpen is al jaren de geliefde plek voor illegale straatracers. Afgelopen zaterdag ging de Antwerpse politie over tot een georganiseerde actie en betrapte het 450 aanwezigen. “Zelfs met het raam toe horen we de motoren, tot ver na 22 uur. Ik denk niet dat dit na één actie zal stoppen”, zegt buurtbewoonster Linda. 

36 reacties

 • Ives Ameel

  8 maanden geleden
  Als ze dat doen met papa's auto dan kan papa misschien aangepakt worden de ouders moeten hun kinderen opvoeden niet de staat!
 • Frans Van Hoyweghen

  8 maanden geleden
  Tuning van wagens is niet meer verboden in België, maar ik heb ooit wel een boete gehad voor wat teveel gas te geven voor het rode licht (juist ne nieuwe knalpot) was mooi geluid.
 • Jean-Marie Gijsen

  8 maanden geleden
  Van wie de auto's ook zijn, onmiddellijk een pakske van maken van 1 op 1 op 1. Eens zien of de papa's reageren. En de overtreders laten meedraaien in ziekenhuizen en rusthuizen. Niet naar behoren ? Simpel, de bak in. Maar eerst ze laten meedraaien op bouwwerven waar gevangenissen worden gezet. Dan kennen ze hun volgende verblijfplaats ook al.
 • Gilles Standaert

  8 maanden geleden
  Mo Biraja er bestaan daar heus verzekeringen voor hoor. overigens zijn er FIA regels waaraan een auto moet voldoen.
 • Patrick De pauw

  8 maanden geleden
  Als papa zal dat niet lukken bij mij!en indien mogelijk toch zij het zouden doen?enkele rake kletsen
 1. Proefproject in Begijnenstraat voor gevangenissen in provincie Antwerpen: “Eén interview en je mag beginnen als cipier”
  Antwerpen

  Proefpro­ject in Begijnen­straat voor gevangenis­sen in provincie Antwerpen: “Eén interview en je mag beginnen als cipier”

  Eén interview en je kan beginnen als penitentiair beambte in de gevangenissen van de provincie Antwerpen. De verplichte computertesten bij het selectiebureau Selor worden afgeschaft. Met dat proefproject pakt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) het personeelstekort aan in de gevangenissen van Antwerpen, Beveren en de Kempen. De nieuwe cipiers krijgen een tijdelijk contract.