Voorzitter Rudi Willeme van tuning-club Dropped Nation uit Duffel. “Wij steken duizenden euro’s in onze wagens. Denk je echt dat wij het risico willen lopen onze wagen total loss te rijden?”
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Rudi Willeme van tuning-club Dropped Nation uit Duffel. “Wij steken duizenden euro’s in onze wagens. Denk je echt dat wij het risico willen lopen onze wagen total loss te rijden?” © Joel Hoylaerts / Photo News

Illegale straatracers maken al jaren Antwerpse wijk onveilig: “Jonge gastjes, vaak zonder rijbewijs, die stoer doen met de auto van papa”

The Fast and the Furious, maar dan op de wijk Luchtbal. Racepartijen, driften en donuts maken. De parking aan de Decathlon ten noorden van Antwerpen is al jaren de geliefde plek voor illegale straatracers. Afgelopen zaterdag ging de Antwerpse politie over tot een georganiseerde actie en betrapte het 450 aanwezigen. “Zelfs met het raam toe horen we de motoren, tot ver na 22 uur. Ik denk niet dat dit na één actie zal stoppen”, zegt buurtbewoonster Linda. 

36 reacties

 • Ives Ameel

  2 jaar geleden
  Als ze dat doen met papa's auto dan kan papa misschien aangepakt worden de ouders moeten hun kinderen opvoeden niet de staat!
 • Frans Van Hoyweghen

  2 jaar geleden
  Tuning van wagens is niet meer verboden in België, maar ik heb ooit wel een boete gehad voor wat teveel gas te geven voor het rode licht (juist ne nieuwe knalpot) was mooi geluid.
 • Jean-Marie Gijsen

  2 jaar geleden
  Van wie de auto's ook zijn, onmiddellijk een pakske van maken van 1 op 1 op 1. Eens zien of de papa's reageren. En de overtreders laten meedraaien in ziekenhuizen en rusthuizen. Niet naar behoren ? Simpel, de bak in. Maar eerst ze laten meedraaien op bouwwerven waar gevangenissen worden gezet. Dan kennen ze hun volgende verblijfplaats ook al.
 • Gilles Standaert

  2 jaar geleden
  Mo Biraja er bestaan daar heus verzekeringen voor hoor. overigens zijn er FIA regels waaraan een auto moet voldoen.
 • Patrick De pauw

  2 jaar geleden
  Als papa zal dat niet lukken bij mij!en indien mogelijk toch zij het zouden doen?enkele rake kletsen
 1. “Koken is een cultureel bindmiddel over alle grenzen heen”: Bert, Leyla en Carl maken warme maaltijden voor mensen in nood. Hoe werkt dat precies?
  PREMIUM

  “Koken is een cultureel bindmiddel over alle grenzen heen”: Bert, Leyla en Carl maken warme maaltijden voor mensen in nood. Hoe werkt dat precies?

  Koken voor je gepensioneerde buurvrouw, een alleenstaande moeder met financiële problemen of een niet-erkende politiek vluchteling in je de buurt? Het zorgt voor verbinding én maakt voor de mensen die je helpt een enorm verschil. Bert, Leyla en Carl vertellen hoe zij startten met solidair koken en waarom ze er zoveel voldoening uit halen. “Ik weet hoe moeilijk het is als niemand je helpt als je machteloos bent. Maar ook hoe goed het voelt als er wél een helpende hand is.”
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Charni Ekangamene kruidt basisdebuut bij Rupel Boom met zege tegen Jong Charleroi (1-0): “Leren om match sneller dood te maken”
  voetbal eerste nationale

  Charni Ekangamene kruidt basisde­buut bij Rupel Boom met zege tegen Jong Charleroi (1-0): “Leren om match sneller dood te maken”

  Na een moeilijk seizoensbegin lijkt Rupel Boom sinds de trainerswissel helemaal op het goede spoor te zitten. Zaterdagavond klopten de Steenbakkers Jong Charleroi met het kleinste verschil (1-0) en kruipen ze dankzij een 9 op 12 stilaan uit het dal. In die mate zelfs dat Charni Ekangamene en zijn maats nu al een tweede clean sheet op rij pakten en voor het eerst dit seizoen niet meer op een rechtstreekse degradatie- of barrageplaats staan.