Guido (links) wil vooral dat de betrokken partijen bij de explosie bij TotalEnergies, waar zijn zoon German (rechts) tragisch om het leven kwam, hun verantwoordelijkheid erkennen.
Volledig scherm
PREMIUM
Guido (links) wil vooral dat de betrokken partijen bij de explosie bij TotalEnergies, waar zijn zoon German (rechts) tragisch om het leven kwam, hun verantwoordelijkheid erkennen. © Jasper Van Der Schoot

“Ik hoop dat ik mijn zoon aan zijn graf gerechtigheid kan geven”: bijna tien jaar geleden stierven twee reparateurs in explosie bij TotalEnergies, rechtszaak start vrijdag

AntwerpenHet is nu bijna 9 jaar geleden dat boezemvrienden German en William op tragische wijze het leven lieten. Ze waren bij raffinaderij TotalEnergies in de Antwerpse haven om een industrieel lek te repareren toen een zware explosie hen verraste. Volgens Germans vader Guido het resultaat van fouten en nalatigheid van Total en enkele onderaannemers. Na bijna een decennium zal de zaak komende vrijdag voor de correctionele rechtbank komen. “Erkenning van hun fouten zou voor mij genoeg zijn.”

  1. VTM NIEUWS-journalist aangevallen tijdens live verslag in Borgerhout: “Tot 19 uur was politie aanwezig, maar plots kregen ze de opdracht te vertrekken”
    Play

    VTM NIEUWS-journalist aangeval­len tijdens live verslag in Borgerhout: “Tot 19 uur was politie aanwezig, maar plots kregen ze de opdracht te vertrekken”

    Na de match tussen Marokko en België op het WK voetbal waren er opstootjes op de Turnhoutsebaan in het Antwerpse district Borgerhout. Tijdens een live-interventie voor de uitzending om 19 uur kreeg VTM NIEUWS-journalist Rob Van herck een vuistslag tegen het gezicht. “Er zijn gelukkig mensen tussengekomen, waardoor het niet verder is geëscaleerd”, vertelt hij aan radiozender Joe. In Brussel werden verschillende mensen van de pers aangevallen tijdens hun verslaggeving.