Bilal B. wordt veroordeeld tot 7 jaar cel als één van de leidersfiguren van de criminele organisatie die onder andere een aanslag pleegde op The Pasta House.
Volledig scherm
PREMIUM
Bilal B. wordt veroordeeld tot 7 jaar cel als één van de leidersfiguren van de criminele organisatie die onder andere een aanslag pleegde op The Pasta House. © Marc De Roeck

“Ik heb wapens voor het lichaam van Ali”: mannen die restaurant van drugsconcurrent onder vuur nemen krijgen 7 jaar cel

Deurne/AntwerpenTien verdachten van de aanslag op The Pasta House in Deurne zijn deze ochtend veroordeeld tot gevangenisstraffen van drie tot zeven jaar. Die horecazaak op de Turnhoutsebaan werd in augustus 2020 onder vuur genomen. Het restaurant was eigendom van Ali O., een concurrent in het Antwerpse drugsmilieu. De kopstukken Bilal B., Mohamed N. en Nederlander Isaac B. kregen de zwaarste straffen van zeven en zes jaar. Een reconstructie.

  1. “Plooien voor krapuul” of “weloverwogen beslissing”? Gemengde reacties op afgelaste ‘Queer Iftar’ in Antwerpen
    PREMIUM

    “Plooien voor krapuul” of “weloverwo­gen beslissing”? Gemengde reacties op afgelaste ‘Queer Iftar’ in Antwerpen

    Een iftar specifiek voor moslims uit de LGBTQ+-gemeenschap. Antwerpen is er blijkbaar nog niet klaar voor. De organisatie trok de stekker uit het evenement na bedreigingen en andere signalen. En dat net op de dag dat het stadsbestuur campagne voert tegen racisme en discriminatie. In Borgerhout en bij uitbreiding de rest van de stad wordt teleurgesteld gereageerd. “Maar de LGBTQ+-gemeenschap is weerbaar, we gaan hier sterker uitkomen.”
    Borgerhout