Marc De Schutter werd in juli 2012 in Thailand met veel machtsvertoon gearresteerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc De Schutter werd in juli 2012 in Thailand met veel machtsvertoon gearresteerd. © ap

“Ik heb drie weken voor niets in de cel gezeten”: speurders 10 jaar lang onterecht beschuldigd in moorddossier luxe-prostituee Vera Van Laer

AntwerpenDe raadkamer heeft donderdag drie Antwerpse (ex-)politiemensen buiten vervolging gesteld voor het plegen van valsheid in geschriften in het onderzoek naar de verdwenen Vera Van Laer. Gewezen speurder Peter V.G. werd samen met twee collega’s van de lokale politie Antwerpen 10 jaar beschuldigd van valsheid in geschrifte. De drie zouden zakenman Marc De Schutter een alibi bezorgd hebben in het moordonderzoek naar diens vrouw Vera Van Laer. “Al die tijd hebben we geleefd met de angst voor een assisenproces”, zegt Peter V.G.

 1. RECONSTRUCTIE. Hoe een hamburger de babymoord oploste: speurders ontmaskerden moeder pas na twee jaar door te gaan kamperen aan... McDonald’s
  PREMIUM
  Gent / Maldegem

  RECONSTRUC­TIE. Hoe een hamburger de babymoord oploste: speurders ontmasker­den moeder pas na twee jaar door te gaan kamperen aan... McDonald’s

  30 maart 2005. Een rondje vuilnis ophalen neemt al snel een erg lugubere wending wanneer de ploeg een zak vindt met daarin het levenloze lichaam van een pasgeboren jongetje. Wat er gebeurd is? Wie de moeder is? Twee jaar lang tasten speurders volkomen in het duister. Tot een haast verwaarloosbare vondst hen op het idee brengt om wekenlang in de lokale McDonald’s te kamperen. Het levert een verdachte op, en twintig jaar cel voor babymoord.
 2. Hoe de ex-stadssecretaris van Diksmuide zijn vriendin doodde: “Ik heb het snoer van de stofzuiger genomen. Ik had evengoed de 100 kunnen bellen”
  PREMIUM

  Hoe de ex-stadssecre­ta­ris van Diksmuide zijn vriendin doodde: “Ik heb het snoer van de stofzuiger genomen. Ik had evengoed de 100 kunnen bellen”

  De nacht van zaterdag 5 op zondag 6 november 2005. Geklop op de poort van de gevangenis in Ieper. “Ik kom me aangeven. Ik heb mijn vriendin vermoord.” De cipier van dienst moet twee keer kijken, want voor hem staat allesbehalve een onbekende. Reconstructie van een dramatische nacht: hoe gewezen stadssecretaris van Diksmuide Patrick Vandendriessche zijn vriendin Kaat Lodewyck wurgde en in de waterput kieperde.