Marc De Schutter werd in juli 2012 in Thailand met veel machtsvertoon gearresteerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc De Schutter werd in juli 2012 in Thailand met veel machtsvertoon gearresteerd. © ap

“Ik heb drie weken voor niets in de cel gezeten”: speurders 10 jaar lang onterecht beschuldigd in moorddossier luxe-prostituee Vera Van Laer

AntwerpenDe raadkamer heeft donderdag drie Antwerpse (ex-)politiemensen buiten vervolging gesteld voor het plegen van valsheid in geschriften in het onderzoek naar de verdwenen Vera Van Laer. Gewezen speurder Peter V.G. werd samen met twee collega’s van de lokale politie Antwerpen 10 jaar beschuldigd van valsheid in geschrifte. De drie zouden zakenman Marc De Schutter een alibi bezorgd hebben in het moordonderzoek naar diens vrouw Vera Van Laer. “Al die tijd hebben we geleefd met de angst voor een assisenproces”, zegt Peter V.G.

 1. Na succesvolle editie in Verbeke Foundation vindt gezinsfestival MART dit jaar plaats in Stormkop: “Ideaal om met je familie creatief uit de bol te gaan”
  Antwerpen

  Na succesvol­le editie in Verbeke Foundation vindt gezinsfes­ti­val MART dit jaar plaats in Stormkop: “Ideaal om met je familie creatief uit de bol te gaan”

  Goed nieuws voor alle gezinnen met kinderen die houden van kunst, shoppen en knutselen: tijdens het weekend van 6 en 7 november kunnen ze al die activiteiten combineren op het gezinsfestival MART. Naast deelnemen aan de leerrijke workshops voor gezinnen, kunnen ze zich ook helemaal laten onderdompelen in de zotste vrijhaven van Antwerpen, Stormkop.
 2. Advocaat Pol Vandemeulebroucke verdedigt zelf cliënten in zaak undercoveragent en Balkan-maffia: “Al wat deze mensen hebben gedaan is met bepaalde mensen een koffie drinken.”
  Antwerpen

  Advocaat Pol Vandemeule­brou­c­ke verdedigt zelf cliënten in zaak undercover­agent en Bal­kan-maf­fia: “Al wat deze mensen hebben gedaan is met bepaalde mensen een koffie drinken.”

  Advocaat Pol Vandemeulebroucke kwam vrijdag zelf twee van zijn cliënten verdedigen in de zaak van undercoveragent ‘Paco’ en de drugsfeiten binnen de Antwerpse Balkangemeenschap. De topadvocaat was in beroep veroordeeld tot 12 maanden cel omdat hij was tussengekomen in een dispuut tussen verschillende drugsbendes. Hij wacht nu zijn zaak af in cassatie. “Als dit alles is wat het parket heeft kunnen verzamelen, moet je eigenlijk je dossier opbergen.”
 1. RECONSTRUCTIE. Hoe een hamburger de babymoord oploste: speurders ontmaskerden moeder pas na twee jaar door te gaan kamperen aan... McDonald’s
  PREMIUM
  Gent / Maldegem

  RECONSTRUC­TIE. Hoe een hamburger de babymoord oploste: speurders ontmasker­den moeder pas na twee jaar door te gaan kamperen aan... McDonald’s

  30 maart 2005. Een rondje vuilnis ophalen neemt al snel een erg lugubere wending wanneer de ploeg een zak vindt met daarin het levenloze lichaam van een pasgeboren jongetje. Wat er gebeurd is? Wie de moeder is? Twee jaar lang tasten speurders volkomen in het duister. Tot een haast verwaarloosbare vondst hen op het idee brengt om wekenlang in de lokale McDonald’s te kamperen. Het levert een verdachte op, en twintig jaar cel voor babymoord.