De beschuldigde Mohamed Ebrahimi met zijn tolk en advocaten.
Volledig scherm
PREMIUM
De beschuldigde Mohamed Ebrahimi met zijn tolk en advocaten. © BELGA

“Ik dacht dat hij die messen ging grijpen”: Mohamed Ebrahimi (48) verdedigt zich tijdens assisenproces

AntwerpenMaandag startte het assisenproces van Mohamed Ebrahimi (48) in het justitiepaleis. Twaalf burgers uit de volksjury zullen donderdag oordelen of hij schuldig is aan de moord op Mohamed El Ebrahimi (25), een ver familielid van hem. Het slachtoffer werd drie jaar geleden tijdens een ruzie doodgestoken in een appartement in Borgerhout.

 1. Bestuurder die mama van twee uitschold voor ‘kuthoer’ krijgt doodsbedreigingen: “Ze wenste mijn familie dood aan corona”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Bestuurder die mama van twee uitschold voor ‘kuthoer’ krijgt doodsbe­drei­gin­gen: “Ze wenste mijn familie dood aan corona”

  De hoofdrolspeler van een racistisch incident aan het Nachtegalenpark vorige week stuurde vandaag een bericht de wereld in waarin hij zijn versie van de feiten uit de doeken doet. Begin deze week ging een filmpje van hem de ronde waarop hij een moeder van twee kinderen te lijf ging en onder meer uitschold voor ‘Marokkaanse kuthoer’. Hij stuurde het bericht via een tijdelijk Instagram-account, omdat hij naar eigen zeggen al vele doodsbedreigingen heeft ontvangen en zijn social media minstens tijdelijk heeft moeten blokkeren.
 1. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees

 2. Feestvierders vluchten van lockdownfeest als politie aankomt
  Play

  Feestvier­ders vluchten van lockdown­feest als politie aankomt