Burgemeester Bart De Wever (N-VA) beschrijft het gevoel van angst en onmacht “actueler dan ooit”.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Bart De Wever (N-VA) beschrijft het gevoel van angst en onmacht “actueler dan ooit”. © Klaas De Scheirder

Iconische ‘De Schreeuw’ van Edvard Munch voortaan permanent te bezichtigen in Antwerpen: “Gevoel van angst en onmacht is jammer genoeg actueler dan ooit”

ANTWERPEN‘De Schreeuw’ van de Noorse schilder Edvard Munch permanent in Antwerpen? Het meest iconische expressionistische werk ooit en één van de bekendste schilderijen tout court? Jawel, weliswaar een zwartwit-versie in steendrukkunst, maar wél van de hand van Munch zelf. Initiatiefnemer Harry Rutten stelde de print woensdagmiddag onder grote belangstelling voor in zijn Museum De Reede. “Een tijdlozer werk bestaat er bijna niet.”

 1. Pizza als lunch en Netflix kijken zo veel als hij wou: gegijzelde Mohamed ‘De Schedel’ Azzaoui na maand vrijgelaten

  Pizza als lunch en Netflix kijken zo veel als hij wou: gegijzelde Mohamed ‘De Schedel’ Azzaoui na maand vrijgela­ten

  Mohamed Azzaoui (49) is vrijgelaten door zijn ontvoerders nadat hij een maand geleden gekidnapt werd aan het Total-tankstation in Waarloos. Hij werd geblinddoekt afgezet in een buurt waar zijn familie verbleef. De man is in goede gezondheid. Volgens bronnen uit zijn omgeving beseften de ontvoerders dat de Antwerpse ex-portier verward werd met een andere drugscrimineel die er met 1,2 ton cocaïne vandoor zou zijn.
  Antwerpen
 2. Moslims genieten van vroege koffie bij Viggo's: "Mooi staaltje inclusief ondernemen"
  PREMIUM

  Moslims genieten van vroege koffie bij Viggo's: "Mooi staaltje inclusief ondernemen"

  Wat doe je als je moslimklanten overdag geen koffie meer kunnen komen drinken tijdens de ramadan? Je koffiebar om 4 uur ‘s ochtends openen. Dat is althans wat Tim Jensen (43) van Viggo’s op het De Coninckplein vanochtend deed. Enkele enthousiaste klanten kwamen - al dan niet met kleine oogjes - in alle vroegte een bakje troost halen. “Zulke acties brengen verschillende gemeenschappen samen: dat is broodnodig, zeker in een wijk als deze.”
  Antwerpen