Bart Daems is de nieuwe uitbater van café De Vagant.
Volledig scherm
Bart Daems is de nieuwe uitbater van café De Vagant. © Klaas De Scheirder

Iconisch café De Vagant gaat terug open: “Nog wel plaats voor jenever, maar niet zo gepassioneerd als voordien”

ANTWERPENDe iconische bruine kroeg De Vagant in het hartje van de binnenstad, heeft niet lang zonder uitbater gezeten. Eind vorig jaar besliste uitbater Ronald Ferket het café te verkopen en zich volledig zou storten op zijn passie voor jenever en schrijven. Enkele maanden later heeft de kroeg met Bart Daems al een nieuwe cafébaas. “Ik hoop de vaste klanten terug te kunnen verwelkomen en er zal ook nog jenever gedronken kunnen worden, maar de gedreven passie voor de sterkedrank heeft Ronald meegenomen.”

  1. Spoorloze bendeleider ‘Piwi’ veroordeeld tot 10 jaar cel voor drugsinvoer: “Hij wilde snel rijk worden om dan te verhuizen naar Dubai”
    Antwerpen

    Spoorloze bendelei­der ‘Piwi’ veroor­deeld tot 10 jaar cel voor drugsin­voer: “Hij wilde snel rijk worden om dan te verhuizen naar Dubai”

    De leider van een drugsbende Zakaria El K. (26), bijgenaamd ‘Piwi’, is veroordeeld tot tien jaar cel en een boete van 10.000 euro. Vijf miljoen drugswinst is verbeurdverklaard. Piwi was niet aanwezig bij de uitspraak. Woensdag deed de politie nog een huiszoeking bij hem in een nieuw drugsonderzoek. “Hij was niet thuis en al zijn kleding was verdwenen”, stelde de procureur.