Albert Sneyers (80) wachtte acht jaar lang op een serviceflat.
Volledig scherm
Albert Sneyers (80) wachtte acht jaar lang op een serviceflat. © Jan Aelberts

Huurder Albert (80) krijgt zware opdoffer van Zorgbedrijf Antwerpen: “Net klaar met renovatie serviceflat. En dan hoor ik dat hele gebouw wordt gesloopt”

Acht jaar lang wachtte Albert Sneyers (80) op een serviceflat van Zorgbedrijf Antwerpen. Als hij zijn flatje aan de Oever eindelijk krijgt, vindt hij een ravage. De gordijnen zijn stuk, de verf bladdert van de muren, de vloer ligt opengekrabd - het werk van de katten van de vorige bewoonster. “Het heeft me 1.500 euro gekost om alles te renoveren”, zegt Albert. “Geen twee maanden later zegt het Zorgbedrijf dat ze het pand zullen slopen.”

64 reacties

 • Henri Troyat

  2 jaar geleden
  Ouderlingenzorg mag je niet overlaten aan de privé of lokaal politiek gestuurde instellingen. Met ouderen en afval (vaak worden de twee aan elkaar gesteld) is tegenwoordig veel grof geld te verdienen.
 • mich lee

  2 jaar geleden
  In de privé zijn ze vaak schappelijker. Iemand moest ook de woning verlaten voor grondige renovatiewerken. Had 6 maanden de tijd. Kon na 3.5 maand verhuizen. Hij moest enkel die 3.5 maand betalen. Van de laatste maand die hij betaalde kreeg hij enkele dagen de helft terug gestort, omdat ze er maar een halve maand meer hadden gewoond en een volledige maand betaald. De waarborg werd ook direct vrijgegeven, het werd toch gerenoveerd.
 • Danny Govaerts

  2 jaar geleden
  Als ze de boel daar een beetje menselijk willen oplossen geven ze die mens de huur terug van de maanden dat hij er niet meer verbleef of zijn ze zo bang van de koste bij leegstand .het zijn zij die hun huurcontract niet na komen . Iemand een plaats toe wijzen wetende dat ze wettelijk niet meer in orde is met de wet en afgebroken gaat worden..
 • gustaaf carpels

  2 jaar geleden
  Mr de langhe je begrijpt het concept van een serviceflat niet denk ik Vele mensen zouden een service flat willen omdat ze niet zo gezond meer zijn en daar zijn voorzieningen die hen kunnen helpen helaas hangt daar een prijskaartje aan die vele mensen zich niet kunnen permiteren zoals steeds e geven de gemeenten hun hoge winsten uit de intercommunales liever uit aan zitpenningen dan aan de reeele benodigheden zoals sociale serviceflats
 • johnny Wielandt

  2 jaar geleden
  Als je prive kan betalen, geen serviceflat nodig? Wat een holle opmerking, jammer toch.... Bekijk eens de prijzen van een serviceflat. Ouderen die 46 jaar dienst hebben en het moeten stellen met 1500 euro voor man en vrouw samen... dat is realiteit hier in België.... Dan kan je niet eens een serviceflat bekostigen, laat staan een woning met toebehoren überhaupt.... moeten we niet eens wakker worden met z’n allen... het is hier zeker geen beloofde land als je een oudere bent!
 1. “Verpleging had meer aandacht voor hun gsm dan voor m'n mama”: dochter overleden patiënte klaagt wantoestanden Antwerpse ZNA-ziekenhuizen aan

  “Verpleging had meer aandacht voor hun gsm dan voor m'n mama”: dochter overleden patiënte klaagt wantoestan­den Antwerpse ZNA-ziekenhui­zen aan

  Overdag zit de 91-jarige Maria vastgeklemd in een stoel in haar ziekenhuiskamer, ze kan niet aan de noodknop en plast noodgedwongen in haar broek. Een infuusnaald blijft dagenlang zonder reden in haar arm zitten. Op kerstavond wordt ze nog voor het nieuws van zes uur in bed gelegd. Na een verblijf van amper zes weken in ZNA-ziekenhuizen Stuivenberg en Sint-Elisabeth blijft van de tot dan trotse en zelfstandige vrouw een schim over. Het zullen de laatste zes weken van haar leven zijn. “Was ze beter verzorgd, had mijn moeder langer geleefd”, vertelt dochter Birgit.
 2. Roze hotspot MOOY opent tweede zaak met milkshakes, cupcakes en ‘cakesicles’
  Antwerpen

  Roze hotspot MOOY opent tweede zaak met milkshakes, cupcakes en ‘cakesicles’

  Een volledig roze interieur vol bloemen, roze velvet, roze bestek en zelfs roze toiletpapier: MOOY kroonde zich al in 2018 tot de meest Instagrammable lunchspot van Antwerpen. Daar komt nu nog een tweede zaak bij. Met MOOY Bakery pakt eigenares Yana Lamon uit met een volledig nieuw concept voor zoetebekken aan de overkant van de huidige zaak in de Lombardenvest. Je vindt er milkshakes, cupcakes, ‘cakesicles’ en fancy zoete en hartige toasts.