Kunstenaars ontwerpen prints geïnspireerd op de collectie van het Museum Plantin-Moretus.
Volledig scherm
Kunstenaars ontwerpen prints geïnspireerd op de collectie van het Museum Plantin-Moretus. © Museum Plantin-Moretus

Houtblok wordt artistieke print: twintig kunstenaars gingen aan de slag met collectie van Museum Plantin-Moretus

Antwerpen14.000 meesterlijk uit hout gesneden tekeningen: daaruit bestaat de indrukwekkende collectie houtblokken van het Museum Plantin-Moretus. Het museum en atelier Supercollect gaven met The Print Project twintig kunstenaars uit Vlaanderen vrij spel: zij creëerden een print geïnspireerd op de collectie houtblokken. Hun creaties zijn tijdelijk online te koop vanaf 23 november.

 1. Meer dan 15 mensen tegelijk in religieuze gebouwen? De joodse gemeenschap wil overleggen met de federale regering: ““De grootste prioriteit blijft de volksgezondheid.”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Meer dan 15 mensen tegelijk in religieuze gebouwen? De joodse gemeen­schap wil overleggen met de federale regering: ““De grootste prioriteit blijft de volksge­zond­heid.”

  Het was geen aangenaam weekend voor de joodse gemeenschap. Na een dubbele interventie door de politie in een synagoge waar Shabbat-vieringen doorgingen, liet vooral burgemeester Bart De Wever zijn ongenoegen blijken. Nochtans is de synagoge in de Van Spangenstraat een groot gebouw waar volgens het bestuur probleemloos meer dan 15 mensen coronaproof binnen kunnen. Daarom vragen ze nu een gesprek aan met de regering omtrent een aanpassing van de coronamaatregelen omtrent gebedshuizen. “De grootste prioriteit blijft de volksgezondheid.”
 1. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest

 2. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen