Johan van Engelant en Philip De Prest van pleziervaart Flandria zetten zich in voor Oekraïense vluchtelingen in ons land.
Volledig scherm
Johan van Engelant en Philip De Prest van pleziervaart Flandria zetten zich in voor Oekraïense vluchtelingen in ons land. © Tessa Kraan

Honderd Oekraïense vluchtelingen leren Antwerpse haven kennen met plezierboot: “Ideaal om ons land te ontdekken, én elkaar”

ANTWERPENAls algemeen directeur van de scholengemeenschap KOV in Vilvoorde ving hij eerder al Oekraïense kinderen op maar ook persoonlijk zet Johan van Engelant zich in voor Oekraïense vluchtelingen in ons land. Via excursies brengt hij ze samen zodat ze het land én elkaar beter kunnen leren kennen. Zaterdagmiddag kregen zo’n honderd Oekraïners per boot een rondleiding in de Antwerpse haven. “Die mensen zijn gevlucht van oorlog, dikwijls enkel vrouwen en kinderen, ze kennen hier niemand, op deze manier wil ik ze samen brengen.”

  1. Yorgo Van Hove en City Pirates houden tegen Hasselt voor het eerst dit seizoen de nul (0-0): “Beloning voor de hele ploeg”

    Yorgo Van Hove en City Pirates houden tegen Hasselt voor het eerst dit seizoen de nul (0-0): “Beloning voor de hele ploeg”

    City Pirates is dit seizoen geen schoolvoorbeeld van defensieve stabiliteit. De piraten slikken wekelijks minstens twee goals en dat ging logischerwijze al vaak gepaard met puntenverlies. Maar kijk, zaterdagavond hielden Yorgo Van Hove en zijn maats voor het eerst dit seizoen de nul en dat leverde hen dan ook een knap punt op bij titelkanidaat Sporting Hasselt, het bleef 0-0.