Het werd een erg gezellige stadswandeling voor minister Annelies Verlinden (rechts) donderdagnamiddag.
Volledig scherm
Het werd een erg gezellige stadswandeling voor minister Annelies Verlinden (rechts) donderdagnamiddag. © Angie Dekker

Honderd jaar beweging.net met minister Annelies Verlinden: “Samen naar rechtvaardige oplossingen zoeken voor - in het bijzonder - kwetsbare mensen”

ANTWERPENBeweging.net Antwerpen, een breed netwerk van sociale organisaties met duizenden vrijwilligers, bestaat honderd jaar. De organisatie viert het jubileum met een informatieve en geanimeerde wandeltocht door de binnenstad met als eerste gast minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).

 1. Oppositie pakt De Wever hard aan over PFOS, maar die weert zich: “Als in het verslag had gestaan dat de volksgezondheid bedreigd was, dan had niemand mij tegengehouden”
  Antwerpen

  Oppositie pakt De Wever hard aan over PFOS, maar die weert zich: “Als in het verslag had gestaan dat de volksge­zond­heid bedreigd was, dan had niemand mij tegengehou­den”

  De extra gemeenteraad over PFOS die op initiatief van PVDA in Antwerpen was bijeengeroepen, draaide uit op een taaie brok. “Ik trek al drie gemeenteraden aan de alarmbel over PFOS, maar telkens stuurt de meerderheid ons met een kluitje in het riet. Ik word er moedeloos van”, zo haalde Peter Mertens (PVDA) uit.
 2. Dringend nieuwe uitbater Wilrijkse kinderboerderij gezocht: “Uitgelezen kans om extra aanbod te creëren voor kwetsbare jongeren”
  Wilrijk

  Dringend nieuwe uitbater Wilrijkse kinderboer­de­rij gezocht: “Uitgelezen kans om extra aanbod te creëren voor kwetsbare jongeren”

  Mede door een lang juridisch conflict tussen de vorige uitbater van de Wilrijkse kinderboerderij en de stad, staat de oude hoeve intussen twee jaar leeg. Om hier verandering in te brengen, lanceren de stad Antwerpen en district Wilrijk nu een officiële oproep om een nieuwe uitbater te vinden. Een must voor de kandidaten zijn alvast de bijzondere aandacht voor kwetsbare jongeren en de inzet op een ecologische werking.