In de Hogere Zeevaartschool in Antwerpen werd maandag een simulatie gedaan van de omstandigheden rond het incident met het vastgelopen vrachtschip Ever Given: docent Peter Dotselaere is met zijn schip tegen de kant gevaren.
Volledig scherm
In de Hogere Zeevaartschool in Antwerpen werd maandag een simulatie gedaan van de omstandigheden rond het incident met het vastgelopen vrachtschip Ever Given: docent Peter Dotselaere is met zijn schip tegen de kant gevaren. © Joel Hoylaerts / Photo News

Hogere Zeevaartschool Antwerpen simuleert incident met Ever Given in Suezkanaal: “Zelfs de kleinste beslissingen kunnen enorme gevolgen hebben”

AntwerpenKnal! Een gigantisch containerschip vaart tegen de kant van het Suezkanaal. We zitten nu even niet in Egypte, maar in de simulatieruimte van de Hogere Zeevaartschool in Antwerpen. Daar werd maandag een simulatie gehouden van de omstandigheden rond het incident met het vastgelopen vrachtschip Ever Given. “Hierdoor kunnen we onze studenten bewuster maken van waar je als kapitein en als loods in zulke omstandigheden mee te maken krijgt.”