Stephaan Du Lion en drie van zijn vier slachtoffers: Eve Poppe, Ariane Mazijn en Lutgarda Bogaerts.
Volledig scherm
PREMIUM
Stephaan Du Lion en drie van zijn vier slachtoffers: Eve Poppe, Ariane Mazijn en Lutgarda Bogaerts. © RV/VTM

Hoe glazenwasser Stephaan Du Lion bijna wegkwam met vier moorden, tot hij zich versprak: “Volgens mij was de keuken links”

AntwerpenSeksueel geweld, messteken en wurgingen met koorden,... het was de modus operandi van seriemoordenaar Stephaan Du Lion. De glazenwasser uit Deurne zal zich komende week voor het assisenhof moeten verantwoorden voor de moord op vier vrouwen tussen 1992 en 1997. Een positieve DNA-match zorgde in 2018 voor de doorbraak in de oudste moord, die op Ariane Mazijn. Voor de drie andere moorden zette Du Lion zonder het zelf te beseffen de speurders op de goeie weg. Een reconstructie.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. GZA wil zonnepanelen op de daken van negen campussen

  GZA wil zonnepane­len op de daken van negen campussen

  Nog voor het einde van dit jaar zullen in totaal negen campussen van GZA Ziekenhuizen voorzien zijn van zonnepanelen. Voor de installatie en financiering van de panelen werkt GZA samen met energiecoöperatie Zonnewind, die haar projecten financiert door burgers aandeelhouder te maken. “Een triple win: de klant hoeft niet te investeren, de vennoten ontvangen een dividend van de winst én de CO2-uitstoot gaat sterk naar beneden”, aldus Jan Witters, directeur proces, kwaliteit en innovatie GZA Ziekenhuizen.
  Antwerpen
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Seksueel geweld, messteken, vuistslagen en wurging. De vier moorden die Du Lion bekende: “Na elke zaak was er geen spoor, geen motief, geen verdachte”
  PREMIUM

  Seksueel geweld, messteken, vuistsla­gen en wurging. De vier moorden die Du Lion bekende: “Na elke zaak was er geen spoor, geen motief, geen verdachte”

  Seksueel geweld, brutale messteken en vuistslagen en wurgen met koorden, snoeren en snelbinders. Seriemoordenaar Stephaan De Lion had duidelijk een vaste modus operandus bij de vier moorden die hij pleegde tussen 1992 en 1997. We doken de archieven in waaruit blijkt dat de speurders na elke moord voor een raadsel stonden. “Geen sporen, geen motieven, geen verdachten.”