De politie voert een onderzoek uit op het Astridplein.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie voert een onderzoek uit op het Astridplein. © Marc De Roeck

Hoe een koffiecontainer vol cocaïne leidde tot zes schoten in hartje Antwerpen: twee verdachten opgepakt

Voor de derde keer deze week heeft er in Antwerpen een schietpartij plaatsgevonden, voor de derde keer situeert die zich in het drugsmilieu. Vorige nacht vielen er plots zes schoten in het hartje van de stad, nabij de ingang van de Zoo en het Centraal Station. De twee personen die werden gearresteerd leidden de speurders iets verderop naar een koffiecontainer met cocaïne, waar eerder het spel op de wagen zou hebben gezeten.

11 reacties

 • francoise avengazar

  1 maand geleden
  tja, wat wilt ge, die dealers verdienen 50 miljoen euro en meer en krijgen als het mee zit en ze worden gepakt krijgen ze met moeite 2 jaar gevangenis, ja, ge zou voor minder !!
 • MARCEL VAN DEN EYNDE

  1 maand geleden
  Zolang het gerecht geen zware straffen uitspreekt en ze ook niet uitvoert zal het nog erger worden. Kijk naar andere landen, zware straffen voor zo n feiten en effectieve gevangenisstraffen, in Belgie is het nu eenmaal het paradijs, nu dragen wij de gevolgen van ons pamperbeleid
 • Jan Vangenechten

  1 maand geleden
  Dweilen met de kraan open. In hogere kringen is cocaïne ook ingeburgerd geraakt. Het is een ongelijke strijd. Straffen verhogen op gebruik en verhandelen van drugs lijkt me een eerste stap. Dat is geen stedelijke bevoegdheid, maar federaal.
 • luc bruyndonckx

  1 maand geleden
  Bart de Wever heeft dat goed geregeld. Vroeger ging ik elke week in Antwerpen op restaurant, wandelen of shoppen. Nu word je weggepest met je auto, en wegens invaliditeit is Antwerpen voor mij niet meer toegankelijk. Ook is het niet meer veilig, en geraak je amper van de ene kant van Antwerpen naar de andere kant. Waar is de stoere Bart de Wever en waar zijn die stoere mannen met gepantserde wagen die Antwerpen gingen opkuisen? Enkel woorden geen daden. De kracht van verandering.
 • Eddy DeGoei

  1 maand geleden
  Zo'n miserie zie je eerst in de VS, later in Holland en daarna bij ons. Bij ons is het dus nog maar begonnen. Daar is geen stoppen aan, geen enkel land is daar al in geslaagd.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.