Het onderzoek zou in een stroomversnelling gekomen zijn, toen de speurders ook bezwarend —mogelijk terreurgerelateerd — materiaal aantroffen op de computer van Ilias.
Volledig scherm
PREMIUM
Het onderzoek zou in een stroomversnelling gekomen zijn, toen de speurders ook bezwarend —mogelijk terreurgerelateerd — materiaal aantroffen op de computer van Ilias. © RV

Hoe de politie de ‘lievelingsoom’ van de vermiste Ilias (12) in de val lokte met slimme list

Ilias Chahdi, de jongen van 12 uit Mortsel die al sinds donderdag vermist was, is gisteren levend en wel teruggevonden in het Waalse dorpje Steenkerke, in het gezelschap van zijn 'lievelingsoom'. Die werd opgepakt op verdenking van ontvoering. De politie lokte de oom in de val met een slimme list, waardoor hij zijn gsm weer aanzette. Vraag is nu waaróm hij zijn neefje kidnapte, en wat hij met hem van plan was. Volgens onze informatie is de oom een geradicaliseerde moslim, wiens naam eerder al opdook in een terreuronderzoek.

  1. Al 750 academici staan stuk loon af voor solidariteitsactie 1000x1000
    Antwerpen

    Al 750 academici staan stuk loon af voor solidari­teits­ac­tie 1000x1000

    Een maand geleden lanceerden zestien professoren en emeriti van verschillende universiteiten een grote solidariteitsactie. 1000x1000 roept academici op om 1.000 euro te doneren voor drie projecten van de Koning Boudewijnstichting in de strijd tegen kansarmoede. Reeds 750 Vlaamse academici schaarden zich achter het initiatief. “Zo ondersteunen ze ook de vraag naar een nieuw sociaal contract. En dat is nodig, want de cijfers tonen aan dat corona veel mensen in financiële problemen aan het brengen is.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement