Het onderzoek zou in een stroomversnelling gekomen zijn, toen de speurders ook bezwarend —mogelijk terreurgerelateerd — materiaal aantroffen op de computer van Ilias.
Volledig scherm
PREMIUM
Het onderzoek zou in een stroomversnelling gekomen zijn, toen de speurders ook bezwarend —mogelijk terreurgerelateerd — materiaal aantroffen op de computer van Ilias. © RV

Hoe de politie de ‘lievelingsoom’ van de vermiste Ilias (12) in de val lokte met slimme list

Ilias Chahdi, de jongen van 12 uit Mortsel die al sinds donderdag vermist was, is gisteren levend en wel teruggevonden in het Waalse dorpje Steenkerke, in het gezelschap van zijn 'lievelingsoom'. Die werd opgepakt op verdenking van ontvoering. De politie lokte de oom in de val met een slimme list, waardoor hij zijn gsm weer aanzette. Vraag is nu waaróm hij zijn neefje kidnapte, en wat hij met hem van plan was. Volgens onze informatie is de oom een geradicaliseerde moslim, wiens naam eerder al opdook in een terreuronderzoek.

 1. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
  Aangeboden door Alides

  Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

  Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.
 2. Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskantoor: dit zijn de beste waterkokers
  Multimedia

  Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskan­toor: dit zijn de beste waterko­kers

  Bestaat er een simpeler huishoudtoestel dan een waterkoker? Misschien niet, maar feit is dat het toch echt handige dingen zijn, die hun nut extra bewijzen in de koudere maanden van het jaar. Ze zijn populair, en dat weten de fabrikanten ook: in de Pricewatch staan er maar liefst 700 toestellen! Onze techredacteur zocht er vier goed beoordeelde modellen uit, voor kleine én grote budgetten.
 1. “Meer groen en minder steen”: PVDA houdt alternatieve veiling voor gebied Kwade Velden, waar nu tot 47 woningen kunnen komen
  Merksem

  “Meer groen en minder steen”: PVDA houdt alternatie­ve veiling voor gebied Kwade Velden, waar nu tot 47 woningen kunnen komen

  Met een ‘veiling’ voor het gebied Kwade Velden protesteerde de Merksemse PVDA maandag tegen de verkoop van die open ruimte. “Een rondvraag bij buurtbewoners leert ons dat Kwade Velden geliefd is om te wandelen of te rusten”, zegt districtsraadslid Tristan Faes. Tot vrijdag kunnen projectontwikkelaars een bod indienen. Er mogen 47 woningen komen. Aanvankelijk lag dat aantal op 70. Districtsburgemeester Luc Bungeneers (N-VA) overtuigde AG Vespa om dat te verlagen.
 1. Al voor derde keer deze week persoon op metrosporen geduwd in New York
  Play

  Al voor derde keer deze week persoon op metrospo­ren geduwd in New York

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok