Het onderzoek zou in een stroomversnelling gekomen zijn, toen de speurders ook bezwarend —mogelijk terreurgerelateerd — materiaal aantroffen op de computer van Ilias.
Volledig scherm
PREMIUM
Het onderzoek zou in een stroomversnelling gekomen zijn, toen de speurders ook bezwarend —mogelijk terreurgerelateerd — materiaal aantroffen op de computer van Ilias. © RV

Hoe de politie de ‘lievelingsoom’ van de vermiste Ilias (12) in de val lokte met slimme list

Ilias Chahdi, de jongen van 12 uit Mortsel die al sinds donderdag vermist was, is gisteren levend en wel teruggevonden in het Waalse dorpje Steenkerke, in het gezelschap van zijn 'lievelingsoom'. Die werd opgepakt op verdenking van ontvoering. De politie lokte de oom in de val met een slimme list, waardoor hij zijn gsm weer aanzette. Vraag is nu waaróm hij zijn neefje kidnapte, en wat hij met hem van plan was. Volgens onze informatie is de oom een geradicaliseerde moslim, wiens naam eerder al opdook in een terreuronderzoek.

 1. Antwerpenaar Funso Ojo verzeilt op de bank en sluit vertrek bij Aberdeen niet uit, maar: “Ik ben klaar als ze mij nodig hebben”

  Antwerpe­naar Funso Ojo verzeilt op de bank en sluit vertrek bij Aberdeen niet uit, maar: “Ik ben klaar als ze mij nodig hebben”

  Afgelopen weekend nam Funso Ojo het met Aberdeen op tegen Celtic in de topper om de tweede plaats. Aberdeen sleepte in money time nog een gelijkspel uit de brand (3-3). Helaas voor Ojo bleef hij negentig minuten op de bank. En dat niet voor het eerst dit seizoen. Een nieuwe situatie voor de 29-jarige Antwerpenaar die vorig seizoen nog een onbetwiste titularis was in Schotland.
 2. Designhotel Eilandje in Antwerpen biedt kamers te koop aan
  Aangeboden door Triple Living

  Designho­tel Eilandje in Antwerpen biedt kamers te koop aan

  Een bijzondere vorm van investeren in vastgoed is het hotelvastgoed. Het concept om in één of meerdere hotelkamers te investeren kwam een aantal jaren geleden overgewaaid uit Amerika en is nu ook in België een vaste waarde geworden in de waaier aan investeringsmogelijkheden. In Antwerpen biedt het designhotel Eilandje hotelvastgoed te koop aan per kamer. Hoe interessant is investeren in zo een hotelkamer nu eigenlijk?