Links: de Turnhoutsebaan anno 2020, rechts: de ‘baan’ anno 1980.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: de Turnhoutsebaan anno 2020, rechts: de ‘baan’ anno 1980. © KDS/RV

Hoe de ‘Meir van Borgerhout’ in verval raakte en nu toch weer zijn vibe heeft hervonden: de bewogen geschiedenis van de Turnhoutsebaan

BorgerhoutDe Turnhoutsebaan wordt een fietsstraat. Het leek misschien een ‘faits divers’ maar in Borgerhout en omstreken was het deze week wereldnieuws. Reden genoeg voor een duik in de geschiedenis van de bekendste straat van het Antwerpse district. Want wist u dat ‘de baan’ ooit een chique winkelstraat zoals de Meir en De Keyserlei was? Dat de Turnhoutsebaan toen liefst vijftig kroegen telde? En dat wereldvedetten zoals Paul McCartney, Lou Reed en Iggy Pop er zijn neergestreken?

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Designhotel Eilandje in Antwerpen biedt kamers te koop aan
  Aangeboden door Triple Living

  Designho­tel Eilandje in Antwerpen biedt kamers te koop aan

  Een bijzondere vorm van investeren in vastgoed is het hotelvastgoed. Het concept om in één of meerdere hotelkamers te investeren kwam een aantal jaren geleden overgewaaid uit Amerika en is nu ook in België een vaste waarde geworden in de waaier aan investeringsmogelijkheden. In Antwerpen biedt het designhotel Eilandje hotelvastgoed te koop aan per kamer. Hoe interessant is investeren in zo een hotelkamer nu eigenlijk?