Hamed, Cathy, Inès en Sami vormen mee het nieuwe creatieve team achter het Fire Is Gold-festival.
Volledig scherm
PREMIUM
Hamed, Cathy, Inès en Sami vormen mee het nieuwe creatieve team achter het Fire Is Gold-festival. © Klaas De Scheirder

Hiphopfestival Fire Is Gold stelt kraakvers, jong team voor: “We willen meer dan ooit onze sociale rol vervullen”

ANTWERPENHet Antwerpse hiphopfestival Fire Is Gold wil niet enkel mooie praatjes verkopen om zo divers mogelijk te zijn, maar wil het effectief ook zijn, en dat start bij de basis. Daarom werkt het festival vanaf nu met een volledig nieuw team van creatievelingen uit de lokale hiphopsector en wil het festival meer dan ooit een sociale functie vervullen. “Divers? Dat is een lelijk woord: representatief voor de samenleving.”

 1. Ben jij de grootste veldritkenner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Cross

  Ben jij de grootste veldritken­ner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro

  Op 2 oktober, gaat de Gouden Cross opnieuw van start. Na een jaar vol afgelastingen - door het alom gekende virus - moet het opnieuw een episch veldritseizoen worden. Welke renners zullen volgens jou goed scoren dit seizoen? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals 5.000 euro cash. We leggen uit hoe je een ploegje kan maken en hoe je punten scoort.
 2. ASSISEN: “Hij had nog maar een liter bloed over”: wetsdokter en gerechtspsychiater getuigen op proces tegen Dimitri Gorris
  PREMIUM
  Antwerpen/Hemiksem

  ASSISEN: “Hij had nog maar een liter bloed over”: wetsdokter en gerechts­psy­chi­a­ter getuigen op proces tegen Dimitri Gorris

  “Overleden door zwaar orgaanfalen en zuurstoftekort naar de hersenen na massaal bloedverlies.” Zo luidde de conclusie van wetsdokter Werner Jacobs dinsdagochtend tijdens het assisenproces tegen Dimitri Gorris. Volgens hem was het slachtoffer vrijwel leeggebloed na zijn dodelijke steekwonde en zijn er bovendien inconsistenties in Dimitri’s relaas van de feiten. “De zwaaibeweging die hij zegt te hebben gemaakt, komt niet overeen met de steekwonde.”