Premetrostation Astrid
Volledig scherm
Premetrostation Astrid © De Lijn

Hinder voor Antwerps bus- en tramverkeer tijdens WK wielrennen eind september

AntwerpenHet WK wielrennen 2021 vindt plaats van 18 tot en met 26 september 2021 in de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen . Door dit wielergebeuren zullen diverse bus- en tramlijnen hinder ondervinden.

 1. Herdenkingsviering voor overleden daklozen Mike en Wesley trekt veel volk: “Het is onbegrijpelijk dat permanente opvang voor mensen die op straat moeten slapen niet allang een feit is.”
  Antwerpen

  Herden­kings­vie­ring voor overleden daklozen Mike en Wesley trekt veel volk: “Het is onbegrijpe­lijk dat permanente opvang voor mensen die op straat moeten slapen niet allang een feit is.”

  De tragische dood van Michael Arends en Wesley Fiève groeit langzaam uit tot een symbool van de gehele daklozenproblematiek in Antwerpen. Hun lichamen werden in de nacht van 4 op 5 november teruggevonden in de fietsenstalling onder het Astridplein. Vrijdagavond werd hun lot in de Kerk van het Heilig Hart van Jezus in de Lange Beeldekensstraat voor de tweede keer herdacht. “Zoveel overlijdens in de wereld van de dak- en thuislozen. De telling slaat dubbel.”
 2. Horeca-ondernemer wordt met nieuwe regels drie keer in portefeuille geraakt: “Hoezo, het nachtleven is een broeihaard? Vorig weekend waren er amper drie besmettingen”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Horeca-ondernemer wordt met nieuwe regels drie keer in portefeuil­le geraakt: “Hoezo, het nachtleven is een broeihaard? Vorig weekend waren er amper drie besmettin­gen”

  Het nachtleven gaat dicht, net zoals professioneel georganiseerde evenementen, tenzij ze al zittend kunnen plaatsen zoals een optreden in een concertzaal. De horeca moet alweer stoppen om 23 uur. Daarmee wordt Antwerps ondernemer Wim Van der Borght drie keer geraakt in zijn portefeuille: “En wie zegt dat het hierbij blijft? Wat is het volgende? Horeca volledig sluiten? Wat wordt het definitieve nekschot voor onze sector?”