De roze diamant is in een ring verwerkt, over de waarde ervan lopen de meningen uiteen: 1,2 miljoen euro volgens de eigenaar en beschuldigde in een witwaszaak, iets meer dan de helft van dat bedrag volgens de expert van het openbaar ministerie.
Volledig scherm
PREMIUM
De roze diamant is in een ring verwerkt, over de waarde ervan lopen de meningen uiteen: 1,2 miljoen euro volgens de eigenaar en beschuldigde in een witwaszaak, iets meer dan de helft van dat bedrag volgens de expert van het openbaar ministerie. © rv

Het mysterie van de roze diamant: gejat door speurders of trekken miljonairs briljant rookgordijn op?

In een strafdossier dat de Antwerpse miljonairs Tony Gram (88), voormalig eigenaar van Kipling en Delsey, en diamant- en wapenhandelaar Serge Muller (62) op celstraffen van respectievelijk 4 en 7 jaar cel voor het witwassen van crimineel geld kan komen te staan, lijkt de hoofdrol weggelegd voor een peperdure roze diamant. Werd die door grijpgrage speurders verwisseld voor een namaakexemplaar? Dat is alvast wat diamantexpert Bruno Melotte beweert. Hij wordt ervan verdacht tussenpersoon te zijn geweest in de witwasoperatie. Hebben speurders de diamant verdonkeremaand of trekken de miljonairs een briljant rookgordijn op?

  1. Albert Heijn keert na drie jaar terug naar de Groenplaats
    Antwerpen

    Albert Heijn keert na drie jaar terug naar de Groen­plaats

    Na drie jaar afwezigheid keert Albert Heijn terug naar de Groenplaats in Antwerpen. Op 28 oktober opent het nieuwe filiaal in het oude postgebouw, waar tot 2018 nog de overdekte foodmarket Mercado gevestigd was. De winkel pakt uit met een ‘on the go-aanbod’ met Happy Hour. “Deze plek is de perfecte locatie voor buurtbewoners die lekker en voordelig willen winkelen en voorbijgangers die snel wat nodig hebben”, klinkt het.