Door corona was er ook weinig volk op de Universiteit Antwerpen en dus ook minder vuil.
Volledig scherm
Door corona was er ook weinig volk op de Universiteit Antwerpen en dus ook minder vuil. © Klaas De Scheirder

“Het is óf besparen op schoonmaak, óf op onderwijs”: Unief sluit goedkoper contract af, vakbonden vrezen dat kuispersoneel de dupe wordt

AntwerpenDe Universiteit Antwerpen gaat de komende jaren besparen op de schoonmaak en dat zint de vakbonden niet. Zij vinden het niet kunnen dat de schoonmakers de dupe zijn van een besparingsoperatie terwijl zij tijdens de hele coronacrisis hard hebben gewerkt om de campussen proper en veilig te houden. De UA begrijpt dat dit een moeilijke kwestie is maar wijst op de stijgende kosten en de basisfinanciering van de Vlaamse Overheid die niet stijgt. “Het is besparen op schoonmaak of onderwijs en onderzoek, de kerntaken van een universiteit.”

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. PORTRET.Ricardo Fanchini betaalde zijn aanhouding zelf: waarom arrestatie van Antwerpse ex-wodkabaas zo zoet smaakt
  PREMIUM
  Antwerpen

  PORTRET.Ricardo Fanchini betaalde zijn aanhouding zelf: waarom arrestatie van Antwerpse ex-wodkabaas zo zoet smaakt

  Gangster Ricardo Fanchini (66) zit opnieuw in de gevangenis. De man die in de jaren 2000 in Antwerpen fortuin maakte met zijn wodkafabriek Kremlyosvkaya op het Eilandje en met drugshandel, is gearresteerd als lid van het ‘Superkartel’ van de cocaïnehandel. Dat onderzoek is gebaseerd op gekraakte chatberichten van operatie Sky ECC. En het geld om die politieoperatie te financieren, kwam van... Fanchini. Een portret.
 1. Kerstmarkt in Antwerpen officieel geopend, sfeer en gezelligheid in Joe Christmas House alvast verzekerd
  Antwerpen

  Kerstmarkt in Antwerpen officieel geopend, sfeer en gezellig­heid in Joe Christmas House alvast verzekerd

  De gezelligste tijd van het jaar in Antwerpen is officieel aangebroken. De lichten van de Noorse kerstboom op de Handschoenmarkt zijn aangestoken, de kraampjes serveerden hun eerste jenevers en jongeren trokken hun schaatsen opnieuw aan. Ondanks de hoge energieprijzen ging de schaatspiste namelijk gewoon open: “We betalen dezelfde prijs als vorig jaar”, aldus een schaatsende burgemeester Bart De Wever (N-VA).
 2. ASSISEN. Twee jaar cel voor Bryan Reyes del Rosario: “Voor de familie en kinderen van Joël Ozuna zal dit moeilijk te begrijpen zijn”
  PREMIUM
  Antwerpen

  ASSISEN. Twee jaar cel voor Bryan Reyes del Rosario: “Voor de familie en kinderen van Joël Ozuna zal dit moeilijk te begrijpen zijn”

  Met slechts een uurtje overleggen was de jury vrijdagochtend al klaar. De maximumstraf die ze Bryan Reyes del Rosario konden opleggen onder de voorwaarden van zijn veroordeling van gisteren, was twee jaar cel. Die gaven ze hem dan ook. Daarmee komt een eind aan een enerzijds banaal, maar anderzijds juridisch interessant proces. Ondanks zijn veroordeling zal del Rosario de gevangenis snel mogen verlaten.
 3. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.