Voor de fietsstraat kan worden geschilderd, moet het wegdek deftig worden hersteld. De aannemer begon maandag alvast in het stuk tussen de Eliaertstraat en de Kroonstraat.
Volledig scherm
Voor de fietsstraat kan worden geschilderd, moet het wegdek deftig worden hersteld. De aannemer begon maandag alvast in het stuk tussen de Eliaertstraat en de Kroonstraat. © Tessa Kraan

Het is eindelijk begonnen: eerst wordt wegdek Turnhoutsebaan aangepakt om er een fietsstraat van te maken

Borgerhout/AntwerpenHet definitieve startschot voor de heraanleg van de Turnhoutsebaan in Borgerhout tot fietsstraat is gegeven. Maandag begon de aannemer aan de herstelling van het wegdek in de zone tussen de Eliaertsstraat en de Helmstraat/Kroonstraat. Om de komende vier weken alle verkeer mogelijk te houden, neemt men telkens bepaalde zones van de straat in.

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Er wachten de nieuwe voorzitter Patrick Risch en zijn raad van bestuur enkele uitdagingen: “Het is veel werk, maar ik heb vertrouwen”
  Korfbal

  Er wachten de nieuwe voorzitter Patrick Risch en zijn raad van bestuur enkele uitdagin­gen: “Het is veel werk, maar ik heb vertrouwen”

  Op haar jaarlijkse algemene vergadering heeft de KBKB, Vlaamse Liga, de zevenenvijftigjarige Patrick Ritsch aangesteld als nieuwe voorzitter van de federatie. Na zijn verkiezing als lid van de Raad van Bestuur volgde de bekendmaking aan de aanwezige clubs. Risch is misschien niet de meest bekende naam in het korfbal, maar zijn enthousiasme is groot.