Heropening Keiligbrug wordt gevierd met mini-expo.
Volledig scherm
Heropening Keiligbrug wordt gevierd met mini-expo. © Klaas De Scheirder

Heropening Keiligbrug wordt gevierd met mini-expo

AntwerpenDe restauratie van de Keiligbrug, de historische, witte hangbrug in het Stadspark, is begin deze maand afgerond. Om de opening te vieren, ging de stad Antwerpen op zoek naar foto’s van de brug vóór de restauratie. Deze worden nu gebruikt in de mini-expo ‘De Keiligbrug doorheen de jaren’, nog tot en met 15 januari.

  1. Waarom in Antwerpen de snelste weg nooit de veiligste is: “Fietsen zou leuk en gezond moeten zijn. In deze stad is dat onmogelijk”
    PREMIUM
    ANTWERPEN

    Waarom in Antwerpen de snelste weg nooit de veiligste is: “Fietsen zou leuk en gezond moeten zijn. In deze stad is dat onmogelijk”

    Zondag pakt het stadsbestuur uit met Antwerpen Shift of ‘autoluwe zondag’ maar er is duidelijk nog veel werk aan de verkeersveiligheid. Voor en na de schooluren verandert de binnenstad in een mierennest van fietsers en voetgangers die zich tussen trams, bussen, auto’s en vrachtwagens moeten murwen. Wij vatten post aan enkele van de meest gevaarlijke punten en hoorden de ene frustratie na de andere. “Hier in Antwerpen wordt fietsen gereduceerd tot een noodzakelijk kwaad.”