De Stuivenbergsite in Antwerpen-Noord is op dit moment volledig omheind, en dus niet toegankelijk voor de buurt. Dat zal in de toekomst veranderen. Het terrein wordt heraangelegd tot een publieke tuin.
Volledig scherm
PREMIUM
De Stuivenbergsite in Antwerpen-Noord is op dit moment volledig omheind, en dus niet toegankelijk voor de buurt. Dat zal in de toekomst veranderen. Het terrein wordt heraangelegd tot een publieke tuin. © Korteknie Stuhlmacher architecten - Bovenbouw architecten - BOOM Landscape - architectenbureau Sabine Okkerse

Herontwikkeling Stuivenbergsite krijgt steeds meer vorm: openbare ruimte opgedeeld in 5 verschillende tuinen

AntwerpenDe plannen voor de herontwikkeling van de Stuivenbergsite in Antwerpen-Noord worden steeds concreter. Nu is ook bekend hoe de grote publieke ruimte eruit zal zien. Die wordt opgedeeld in vijf kleinere tuinen. De werken komen pas ten vroegste in 2024 op kruissnelheid.

 1. Vierde explosie in week tijd beschadigt woning van familie die bekend is in drugsmilieu: “Je denkt in Borgerhout intussen twee keer na voor je ‘s avonds de straat op gaat”
  Play
  Antwerpen

  Vierde explosie in week tijd beschadigt woning van familie die bekend is in drugsmili­eu: “Je denkt in Borgerhout intussen twee keer na voor je ‘s avonds de straat op gaat”

  De reeks aanslagen en explosies die Antwerpen de afgelopen weken hebben getergd lijkt een gebed zonder einde te worden. Woensdagnacht was het opnieuw zover, ditmaal in de Ledeganckstraat in Borgerhout. Daar ontplofte bij huisnummer 23 een zwaar springtuig, met enorme schade tot gevolg. Het bewuste pand blijkt de ouderlijke woning te zijn van de familie B., bekend in het drugsmilieu. Niemand was thuis tijdens de explosie, maar de talloze aanslagen beginnen hun tol te eisen bij de buurtbewoners. “Er moeten opnieuw wijkagenten ingezet worden.”
 1. Cocktails sippen en genieten van heerlijke tapa’s: in deze 7 hippe zomerbars in de regio Antwerpen geniet je van een verfrissend drankje
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Cocktails sippen en genieten van heerlijke tapa’s: in deze 7 hippe zomerbars in de regio Antwerpen geniet je van een verfris­send drankje

  De hittegolf is volop aan de gang, en dan zijn we allemaal op zoek naar wat verkoeling. Dat kan onder meer in de vorm van een verfrissend drankje. Wij gingen voor jou op zoek naar de hipste en leukste zomerbars in de regio Antwerpen. Van Bar Bernaar in Hemiksem tot Bar Noord in Antwerpen. Op deze gezellige plekjes is het heerlijk vertoeven tijdens deze hitte.
 2. Kunstwerken van Willebroeks dementieatelier worden geveild in Antwerpen: “Opbrengst gaat naar verderzetting en groei van atelier”
  Willebroek/Antwerpen

  Kunstwer­ken van Wille­broeks dementie­ate­lier worden geveild in Antwerpen: “Opbrengst gaat naar verderzet­ting en groei van atelier”

  In het Antwerps Atelier-Café Who’s Afraid of Red, Yellow & Blue vindt op 8 september een kunstveiling plaats, in samenwerking met gemeente Willebroek, kunstenares Nena Shaw en acteur Axel Daeseleire. Naar aanleiding van de Wereld Alzheimer Dag in september veilen zij enkele kunstwerken gemaakt door deelnemers van het Willebroeks dementieatelier.