Herken jij deze plek in Antwerpen?
Volledig scherm
PREMIUM
Herken jij deze plek in Antwerpen? © Felix Archief

Herken jij deze plek? Stadsgids Tanguy Ottomer loodst ons langs historische pareltjes in Antwerpen

AntwerpenElke week geeft Antwerpse stadsgids en BeroepsBelg Tanguy Ottomer een prachtige foto prijs van het Antwerpen uit ver vervlogen tijden. Herken jij de plek waar Tanguy ons deze week mee naartoe neemt? Vandaag onthult hij in onze rubriek ‘Wie weet waar?’ welke plaats in Antwerpen er nu zo anders uitziet. Daarnaast geeft hij als expert ook historische feiten en weetjes over de plaats.

 1. “Altijd van gedroomd om een soort ‘Jaws’-verhaal te schrijven”: Ronald Verheyen laat inktvissen terreur zaaien aan onze Belgische kust
  Mortsel

  “Altijd van gedroomd om een soort ‘Jaws’-ver­haal te schrijven”: Ronald Verheyen laat inktvissen terreur zaaien aan onze Belgische kust

  Hou alvast een deken bij de hand tegen de koude rillingen: Mortsels auteur Ronald Verheyen zorgt met zijn nieuwste thriller ‘Tentakels’ voor een brok pretentieloze spanning. Hoofdrolspelers in het avonturenverhaal zijn tiener David en reuzeninktvissen, tegen een achtergrond van klimaatverstoring en mensensmokkel aan de Belgische kust.
 2. Bever gespot nabij Antwerpse binnenstad: “Op verkenning of op zoek naar eigen gebied”
  Antwerpen

  Bever gespot nabij Antwerpse binnenstad: “Op verkenning of op zoek naar eigen gebied”

  In de jachthaven op de Antwerpse Linkeroever, tegenover de historische binnenstad, is onlangs een bever gespot. Het is voor zover bekend de eerste keer dat een bever zo dicht bij het stadscentrum komt sinds de terugkeer van de soort in onze contreien. “Mogelijk was hij slechts op verkenning, ofwel gaat het om een jong dier dat het ouderlijke territorium moest verlaten en op zoek is naar een eigen gebied”, zegt Kristijn Swinnen van Natuurpunt.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"