Bevrijdingsparade in de straten van Antwerpen.
Volledig scherm
Bevrijdingsparade in de straten van Antwerpen. © Benoit De Freine

Herdenking van de Antwerpse bevrijding kaapt eventprijs weg

AntwerpenIn de Nekkerhal in Mechelen vonden woensdagavond de Belgian Event Awards plaats. Tijdens deze speciale ‘the roaring twenties’-editie werden zowel de winnaars van 2020 als van 2021 bekendgemaakt. Twee Antwerps events waren genomineerd, waarvan één een Gouden BEA won.

 1. Radio FG, door wie Radio Minerva erkenning verloor, reageert op heisa: “Onze klacht was er geen tégen Minerva”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Radio FG, door wie Radio Minerva erkenning verloor, reageert op heisa: “Onze klacht was er geen tégen Minerva”

  “We willen Radio Minerva helemaal niet uit de ether halen.” Dancezender Radio FG, die er dankzij een klacht bij de Raad van State voor heeft gezorgd dat de bekende Antwerpse seniorenzender – tot woede van duizenden luisteraars – deze week zijn erkenning is kwijtgespeeld, heeft voor het eerst gereageerd op de heisa. Volgens FG zat er vier jaar geleden niets anders op dan te procederen. “Door het kwijtspelen van onze plek op de FM-band leden we enorme economische schade.”
 2. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
  TV

  RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

  Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. 625.000 euro voor Antwerps alzheimeronderzoek
  Antwerpen

  625.000 euro voor Antwerps alzheimer­on­der­zoek

  Drie Antwerpse onderzoekers krijgen een aanzienlijk bedrag van de Stichting Alzheimer Onderzoek. Kristel Sleegers, Renzo Mancuso en Wouter De Coster verdelen maar liefst 625.000 euro onder elkaar en kunnen het huidige alzheimeronderzoek zo een extra boost geven. Mancuso’s onderzoeksvoorstel rond immuuncellen van de hersenen die een grote invloed op de ziekte van Alzheimer hebben, wordt bovendien bekroond met een Young Researcher Award.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.