Smos (44), Jan Van Biesen (52) en Sven Van Hees (51) spelen zaterdag samen in Café Capital in het Antwerpse Stadspark op Oldskool Clubbing.
Volledig scherm
PREMIUM
Smos (44), Jan Van Biesen (52) en Sven Van Hees (51) spelen zaterdag samen in Café Capital in het Antwerpse Stadspark op Oldskool Clubbing. © Laenen

Herbeleef de Antwerpse clubcultuur van de 80's en 90's met Sven Van Hees, Jan Van Biesen en Smos: “Als je een crush had op een meisje, ging je de week nadien terug naar de club in de hoop dat ze er ook was”

Fill Collins Club, Liaison Dangereuses, Ancienne Belgique en uiteraard Café d’Anvers. Geen holle begrippen voor elk Antwerps feestvarken dat in de jaren tachtig en negentig graag de bloemetjes buiten zette. Net zoals de deejays die er Antwerpen housemuziek leerden kennen: Sven Van Hees, Smos en Jan Van Biesen: “Mensen kwamen tot op de parkings van ons lokaal radiostation gereden om ons signaal te kunnen opvangen.”

3 reacties

 • Marleen vos

  1 jaar geleden
  Blij dak dee vrij onbezonnen jaren van feesten en dancings nog heb meegemaakt..
 • Edmond Dillien

  3 jaar geleden
  Wat ze hier wel vergeten te vernoemen zijn de topdancings van toen zoals Jimmy's, City Club, Cartier, BBC, Confeti's, enz. die tezamen met de Ossepoot op de Vrijdagmarkt en andere lokale danscafe's zoals de Haciënda op't zuid, kiosk in Hoboken, Elegantje en Regine's in Wilrijk, enz. allemaal meegeholpen hebben dat de mensen zich overal konden amuseren. Het waren niet alleen die 4 zaken die de dienst uitmaakten er waren meerdere cafe's waar goede DJ's muziek draaiden.
 • Peter Rouchet

  3 jaar geleden
  Top tijden!
 1. VAKANTIE OP DE VLUCHT. Fatma (42) vluchtte twee jaar geleden met haar zoon van Turkije naar Antwerpen: “De eerste keer dat we op vakantie gingen, wisten we: ‘nooit meer’”
  PREMIUM
  Antwerpen/Kapellen

  VAKANTIE OP DE VLUCHT. Fatma (42) vluchtte twee jaar geleden met haar zoon van Turkije naar Antwerpen: “De eerste keer dat we op vakantie gingen, wisten we: ‘nooit meer’”

  De een gaat een dagje zonnekloppen in Blankenberge, de ander drie weken rondtrekken door Bali. Het is vakantie, maar is dat ook voor iedereen zo? Onze reporter zat samen met vluchtelingen uit Syrië, Afghanistan, Turkije en Oekraïne en stelde hen de vraag. Deze week: Fatma (42) en zoon Mazlum (15), die in thuisland Turkije één poging ondernamen om op reis te gaan maar niet eens op hun bestemming geraakten.