Antwerp Pride Parade 2022.
Volledig scherm
Antwerp Pride Parade 2022. © Xavier Piron

HERBELEEF. 125.000 aanwezigen vieren feest tijdens Antwerp Pride Parade

ANTWERP PRIDEMet 125.000 bezoekers en 65 delegaties is de Antwerp Pride Parade de grootste tot nu toe. Dat melden de organisatie en de politie. De parade, die rond 14 uur vertrok aan het Hessenplein, combineerde een positieve boodschap met protest. Ondertussen heeft het feest zich verplaatst naar de Zuiderkaaien voor het Love United Festival. Er zijn nog geen noemenswaardige incidenten gemeld. 

 1. Enkele seconden na het overschrijven op de rekening van de begunstigde: wat is een flitsbetaling? En wat zijn de voordelen en nadelen ervan?
  Spaargids.be

  Enkele seconden na het overschrij­ven op de rekening van de begunstig­de: wat is een flitsbeta­ling? En wat zijn de voordelen en nadelen ervan?

  De Europese Commissie wil dat instant- of flitsbetalingen de norm worden. “We hebben de brief die al enkele dagen onderweg was toch ook vervangen door de e-mail die onmiddellijk doorgaat”, aldus Europees Commissaris Mairead McGuinness. Een instantbetaling zou ook niet meer mogen kosten dan een klassieke overschrijving. Maar wat is de situatie op dit moment in ons land? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Asbestattest vanaf 23 november verplicht voor woningverkoop: hoeveel kost het? En hoelang moet je erop wachten?
  Livios

  Asbestat­test vanaf 23 november verplicht voor woningver­koop: hoeveel kost het? En hoelang moet je erop wachten?

  Wie een woning of een ander gebouw verkoopt dat voor 2001 is gebouwd, moet vanaf 23 november verplicht een asbestattest laten opstellen. “Zonder dat attest kan er van een verkoop geen sprake zijn”, zegt Barn Hamelink, bestuurder bij Asbestplatform. Hoeveel kost zo'n attest nu precies? En wat houdt het bijhorende onderzoek concreet in? Bouwsite Livios zet alles op een rij.
 1. Glazenwas­ser Stephaan Du Lion staat vandaag terecht voor 4 moorden: “Mijn ex verdient een standbeeld voor wat ze 18 jaar moest doorstaan”
  Antwerpen

  Glazenwas­ser Stephaan Du Lion staat vandaag terecht voor 4 moorden: “Mijn ex verdient een standbeeld voor wat ze 18 jaar moest doorstaan”

  Problemen los je op met een goed pak slaag, of door dingen kapot te gooien. En vrouwen, die dienen vooral om te misbruiken. Die ‘filosofie’ heeft Stephaan Du Lion volgens zijn vroegere vrienden meegekregen van zijn vader Julien, en het lijkt ook passend bij een man die zich komende week voor vier moorden op vrouwen moet verantwoorden. Een man die zelf ooit zei dat zijn ex een standbeeld verdient, voor de 18 jaar die ze met hem doorbracht. Een portret.