Vaak mooi weer in deze maand maart, alleen is de luchtkwaliteit momenteel wel heel slecht.
Volledig scherm
Vaak mooi weer in deze maand maart, alleen is de luchtkwaliteit momenteel wel heel slecht. © Klaas De Scheirder

Heerlijk lenteweer, maar Antwerpse lucht is nu erg ongezond

AntwerpenHet prachtige lenteweer heeft één grote schaduwzijde: de luchtkwaliteit wordt met de dag belabberder. In en rond de stad Antwerpen tekende de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) donderdag zeer hoge concentraties fijnstof op, met lokaal daggemiddelden boven de 100 microgram per kubieke meter. Vrijdag en zaterdag mag je niet harder dan 90 kilometer per uur rijden op de Vlaamse autosnelwegen.

 1. “Cocaïnedieven, kom tevoorschijn”: nieuwe aanslagen zijn waarschuwing van ontvoerders ‘De Schedel’
  PREMIUM

  “Cocaïne­die­ven, kom tevoor­schijn”: nieuwe aanslagen zijn waarschu­wing van ontvoer­ders ‘De Schedel’

  De aanslagen van afgelopen weekend op het wokrestaurant Wok & Chicken Style aan de Jules Moretuslei in Wilrijk en op een woning in de Zwartzustersberg in Mechelen zijn volgens een betrouwbare bron niets minder dan een signaal van de ontvoerders van Mo Azzaoui, bijgenaamd “Schedel”. Op beide adressen wonen familieleden van King en Smiley, die volgens Azzaoui verantwoordelijk zijn voor de diefstal van 1 ton cocaïne, waar de ontvoerders hem eerder van verdachten.
  Wilrijk
 1. Pizzeria Abdijstraat bestuurlijk gesloten na aanslag vorige maand: “Gevaar voor de openbare veiligheid”

  Pizzeria Abdij­straat bestuur­lijk gesloten na aanslag vorige maand: “Gevaar voor de openbare veiligheid”

  Burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft beslist om een pizzeria Lina in de Abdijstraat te sluiten na een aanslag met een vuurwerkbom. De zaak blijft al zeker gedurende een maand dicht: van woensdag 15 maart tot en met vrijdag 14 april 2023. Het Stadsbestuur beziet de aanwezigheid van de zaak in de drukbezochte Abdijstraat momenteel als een gevaar voor de openbare veiligheid.
  Antwerpen
 2. Björn Joossens en Cappellen ondanks dominantie zwaar onderuit bij efficiënt Tongeren (5-2): “Ongelofelijk dat we deze match verliezen”
  Voetbal 2natB

  Björn Joossens en Cappellen ondanks dominantie zwaar onderuit bij efficiënt Tongeren (5-2): “Ongelofe­lijk dat we deze match verliezen”

  Cappellen boekte vorig weekend een deugddoende zege in de derby tegen City Pirates en dus was het uitkijken naar de bevestiging op het veld van Tongeren. De troepen van Kris Lenaerts speelden wat dat betreft een prima wedstrijd in Limburg, maar de prestatie lag geenszins in lijn met de score. Cappellen was dominant en voetbalde een resem kansen bij mekaar, maar stapte finaal met een 5-2 nederlaag van het Tongerse kunstgras.