Zaterdag, omstreeks half 3. Over de koppen lopen: niets daarvan dit jaar op de Meir, bij de start van de koopjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Zaterdag, omstreeks half 3. Over de koppen lopen: niets daarvan dit jaar op de Meir, bij de start van de koopjes. © RV

Handelaars in zak en as bij start solden: “Heel wat collega's denken dat ze zelfs het einde van de maand niet halen”

De start van de zomersolden maakt niemand vrolijk. De avondklok en de oproep van de gouverneur om weg te blijven uit Antwerpen, hebben hun effect niet gemist. “Ik draai 10 procent omzet van vorig jaar op de eerste koopjesdag”, zucht zaakvoerster Valentine Colans. Het NSZ legt twee eisen op tafel: bescherm opnieuw zelfstandigen tegen schuldeisers en geef een compensatie aan alle regio’s in de oranje en rode besmettingszone.

 1. Burgerbeweging reageert na 2 weken radiostilte op Turnhoutsebaan als fietsstraat: “Eerste stap om er weer ‘de baan’ van te maken”
  PREMIUM
  BORGERHOUT

  Burgerbewe­ging reageert na 2 weken radiostil­te op Turnhoutse­baan als fiets­straat: “Eerste stap om er weer ‘de baan’ van te maken”

  De Turnhoutsebaan in Borgerhout wordt een fietsstraat. Het nieuws sloeg eind september in als een bommetje. Na reacties van de stad, het district, de politie, buurtbewoners en gewezen burgervader Bob Cools, bleef het verdacht stil bij de burgerbeweging ‘Pak ze aan, de Turnhoutsebaan’. Tot nu. “Op lange termijn moet de Turnhoutsebaan terug de De Keyserlei van Borgerhout worden.”
 2. Oplichters overtuigden minstens 200 mensen om 2.8 miljoen te investeren in hun piramidespel: “De hoofdverdachte bekostigde met dat geld snoepreisjes naar Ibiza, Rome en Gerlos.”
  PREMIUM
  Antwerpen/Westmalle/Brasschaat

  Oplichters overtuig­den minstens 200 mensen om 2.8 miljoen te investeren in hun piramide­spel: “De hoofdver­dach­te bekostigde met dat geld snoepreis­jes naar Ibiza, Rome en Gerlos.”

  “Binnenkort staan we met 20.000 man in het Sportpaleis.” Dat is het soort retoriek waarmee Martijn P. (47), Jan D.V. (58) en Erik B. (57) ongeveer 200 investeerders strikten in hun piramidespel. In totaal belegden de slachtoffers zo’n 2.8 miljoen euro. In werkelijkheid zagen ze van hun geld vrijwel niets terug. “Gepensioneerde mensen zijn hun spaargeld kwijt en jonge koppels hebben hun toekomst verpand.”