Liefdeskoppel Hakim Chatar en Jolien Roets hebben naast hun kindje Idris nu ook een professioneel project samen: 'Q-DOWNTOWN'
Volledig scherm
Liefdeskoppel Hakim Chatar en Jolien Roets hebben naast hun kindje Idris nu ook een professioneel project samen: 'Q-DOWNTOWN' © Q-DOWNTOWN

Hakim Chatar en Jolien Roets doen het nu ook samen op de radio: “Met Q-DOWNTOWN op zoek naar jong talent met verschillende culturele achtergronden”

ANTWERPENDeejays en radiomakers Jolien Roets en Hakim Chatar zijn niet enkel een liefdeskoppel, ze doen het nu ook samen op de digitale radiozender ‘Q-DOWNTOWN’ onder de vleugels van Qmusic. Op het creative content-festival Point Of U zullen ze dit weekend nieuw, jong talent sprokkelen om mee te werken aan hun hiphop- en r&b-kanaal. “Het is belangrijk dat alle jongeren gerepresenteerd worden op de radio, we vinden die ook, zeer organisch, absoluut niet geforceerd.”

 1. Qmusic-presentatrice Jolien Roets (35) en dj Hakim Chatar (31) verwachten in mei hun eerste kindje: “Niks verbindt meer dan een baby. Er is geen weg terug”
  PREMIUM

  Qmusic-presenta­tri­ce Jolien Roets (35) en dj Hakim Chatar (31) verwachten in mei hun eerste kindje: “Niks verbindt meer dan een baby. Er is geen weg terug”

  Vijf jaar geleden leerden ze elkaar kennen op een antivalentijnsfeestje. Sindsdien overheerst de liefde. En die wordt in mei bezegeld met een eerste kindje: een zoon. Qmusic-presentatrice Jolien Roets en dj Hakim Chatar zijn het deksel op elkaars potje. “Ik dacht nooit dat ik kinderen wou”, vertelt Hakim. “Tot ik Jolien ontmoette.”
 2. Antwerpse wetenschappers maken verkleuringen in meesterwerk Johannes Vermeer ongedaan

  Antwerpse wetenschap­pers maken verkleurin­gen in meester­werk Johannes Vermeer ongedaan

  Sommige groene verf die de Nederlandse kunstschilder Johannes Vermeer in zijn meesterwerk ‘De Schilderkunst’ gebruikte, verkleurde in de loop der eeuwen naar blauw. Onderzoekers van de Universiteit Antwerpen bestudeerden die verkleuring en achterhaalden de kleur die de schilder oorspronkelijk hanteerde. Ze pasten een digitale kleurreconstructie toe: personage Clio krijgt zo haar groene lauwerkrans terug.
  Antwerpen