H. Pius X-instituut Antwerpen Jan Maddens
Volledig scherm
H. Pius X-instituut Antwerpen Jan Maddens © Pius X

H. Pius X-instituut Antwerpen plaatst 180 (!) CO2-meters: “Voor élke ruimte waar leerlingen en personeel komen”

ANTWERPENRuim één miljoen leerlingen en leerkrachten hopen na anderhalf jaar corona op een zo normaal mogelijk schooljaar. Wij hielden in de aanloop naar woensdag 1 september een grote rondvraag bij vijftig lagere en vijftig middelbare scholen in Vlaanderen, netjes verdeeld over alle netten. We geven vandaag het woord aan het Heilig Pius X-instituut op het Kiel in Antwerpen.

 1. DE GROTE SCHOLENRONDVRAAG, Ten Dorpe/De Bolster Mortsel: “Niet opnieuw afstandsonderwijs aub, de leerkrácht doet er echt wel toe”
  MORTSEL

  DE GROTE SCHOLEN­ROND­VRAAG, Ten Dorpe/De Bolster Mortsel: “Niet opnieuw afstandson­der­wijs aub, de leerkrácht doet er echt wel toe”

  Ruim één miljoen leerlingen en leerkrachten hopen na anderhalf jaar corona op een zo normaal mogelijk schooljaar. Wij hielden in de aanloop naar woensdag 1 september een grote rondvraag bij vijftig lagere en vijftig middelbare scholen in Vlaanderen, netjes verdeeld over alle netten. We geven vandaag het woord aan directeur Lies Vandael van de lagere scholen Ten Dorpe/De Bolster van het GO! gemeenschapsonderwijs in Mortsel. “...”
 2. Oplichters overtuigden minstens 200 mensen om 2.8 miljoen te investeren in hun piramidespel: “De hoofdverdachte bekostigde met dat geld snoepreisjes naar Ibiza, Rome en Gerlos.”
  PREMIUM
  Antwerpen/Westmalle/Brasschaat

  Oplichters overtuig­den minstens 200 mensen om 2.8 miljoen te investeren in hun piramide­spel: “De hoofdver­dach­te bekostigde met dat geld snoepreis­jes naar Ibiza, Rome en Gerlos.”

  “Binnenkort staan we met 20.000 man in het Sportpaleis.” Dat is het soort retoriek waarmee Martijn P. (47), Jan D.V. (58) en Erik B. (57) ongeveer 200 investeerders strikten in hun piramidespel. In totaal belegden de slachtoffers zo’n 2.8 miljoen euro. In werkelijkheid zagen ze van hun geld vrijwel niets terug. “Gepensioneerde mensen zijn hun spaargeld kwijt en jonge koppels hebben hun toekomst verpand.”
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.