In het GZA Sint-Augustinus verwacht dokter Van Wiemeersch zo'n 400 tot 500 extra zwangerschappen met als voorname oorzaak de lockdownperiodes van 2020.
Volledig scherm
In het GZA Sint-Augustinus verwacht dokter Van Wiemeersch zo'n 400 tot 500 extra zwangerschappen met als voorname oorzaak de lockdownperiodes van 2020. © Zwangerschapsloket.nl

Gynaecoloog verwacht volgend jaar 400 tot 500 extra baby’s in grootste materniteit door lockdowns: “De wachtzalen zitten vol met dikke buikjes”

AntwerpenIn het GZA Sint-Augustinus zullen het komende jaar zo’n 400 tot 500 extra baby’s geboren worden. Dat voorspelt dokter en woordvoerder van de Vlaamse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie Johan Van Wiemeersch. Hij is verbonden aan het GZA Sint-Augustinus en vermoedt sterk dat de lockdowns van 2020 gezorgd hebben voor een nieuwe ‘babyboom’.

 1. Oppositiepartij Groen over barslechte stikstofstudie: “Dit is beschamend en Antwerpenaar betaalt daarvoor de prijs”
  Antwerpen

  Oppositie­par­tij Groen over barslechte stikstof­stu­die: “Dit is beschamend en Antwerpe­naar betaalt daarvoor de prijs”

  In een onderzoek naar luchtvervuiling in duizend Europese steden staat Antwerpen op een betreurenswaardige tweede plaats. Volgens de onderzoekers kan Antwerpen jaarlijks 307 overlijdens vermijden, mócht de verontreiniging door stikstofdioxide (NO2) vergelijkbaar zijn met die van de properste steden van Europa. “Dit is schuldig verzuim”, zegt Groen-fractieleider Imade Annouri.
 1. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"

 2. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"