Simone Schoofs doet haar enorme collectie beren van de hand. Beerschot toont grote interesse.
Volledig scherm
Simone Schoofs doet haar enorme collectie beren van de hand. Beerschot toont grote interesse. © Klaas De Scheirder

Grote transfer op til voor Beerschot: “We willen graag berencollectie van Simone (85)”

Antwerpen/ZandhovenEersteklasser Beerschot heeft zijn oog laten vallen op de fenomenale collectie van 600 teddyberen van Simone Schoofs. De 85-jarige vrouw uit Zandhoven vertelde deze week in onze krant dat ze een nieuwe thuis zocht voor haar verzameling. “Morgen (zaterdag) gaan we haar thuis proberen te overtuigen van deze belangrijke transfer”, zegt Beerschotvoorzitter Francis Vrancken. Beklonken is die nog niet, want er zouden maar liefst 120 geïnteresseerden zijn. 

  1. Op stap in de iconische, maar verloederde Arenawijk in Deurne: “Geen seconde te vroeg dat de stad dit onder handen neemt”
    PREMIUM
    Deurne

    Op stap in de iconische, maar verloeder­de Arenawijk in Deurne: “Geen seconde te vroeg dat de stad dit onder handen neemt”

    “Een bloem die uit de zon opbloeit.” De gerenommeerde Antwerpse architect Renaat Braem was lyrisch over zijn plannen voor de Arenawijk in Deurne uit de jaren zestig. Helaas werd het ontwerp slechts gedeeltelijk uitgevoerd én raakte de sociale woonwijk doorheen de jaren sterk in verval. Vandaag zijn de iconische Braemblokken zó verloederd dat huisvesting onmogelijk is geworden. Dat heeft ook de stad begrepen. Die laat de wijk straks grondig onder handen nemen. “Eindelijk”, slaken buren een kreet van opluchting. “Hier laat je toch geen mensen wonen?”