Op de Grote Markt hield burgemeester De Wever samen met zijn stadsbestuur en de korpscheffen van de politie en brandweer één minuut stilte voor de slachtoffers van de zondvloed.
Volledig scherm
Op de Grote Markt hield burgemeester De Wever samen met zijn stadsbestuur en de korpscheffen van de politie en brandweer één minuut stilte voor de slachtoffers van de zondvloed. © Klaas De Scheirder

Grote Markt voor één minuut muisstil voor slachtoffers zondvloed: “Ontroerd door de hulp die iedereen massaal aanbood”

AntwerpenGeflankeerd door de politie, de brandweer en zijn stadsbestuur, hield burgemeester Bart De Wever (N-VA) deze namiddag om 12.01 één minuut stilte voor de nationale dag van de rouw. Dit werd vooraf gegaan door een minuut van loeiende sirenes en vervolgd door een luid applaus.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. “Rusthuizen Zorgbedrijf vinden niet genoeg personeel omdat er onmogelijke shiften worden gevraagd”: vakbond gaat dinsdag actie voeren
  Antwerpen

  “Rusthuizen Zorgbe­drijf vinden niet genoeg personeel omdat er onmogelij­ke shiften worden gevraagd”: vakbond gaat dinsdag actie voeren

  Hoog ziekteverzuim, verouderde gebouwen, te veel stress: de vakbonden maken zich steeds ongeruster over het Zorgbedrijf Antwerpen. Het onafhankelijke VSOA voert dinsdag 21 september actie voor elk van de 18 rusthuizen van het Zorgbedrijf. “Ons signaal aan de politici is dat er géén privatisering mag komen”, zegt VSOA-secretaris Els Joris.