ZNA Middelheim: de toekomst van dit ziekenhuis is onzeker, nu er plannen zijn voor een nieuw groot ziekenhuis in het zuiden van de stad.
Volledig scherm
PREMIUM
ZNA Middelheim: de toekomst van dit ziekenhuis is onzeker, nu er plannen zijn voor een nieuw groot ziekenhuis in het zuiden van de stad. © RV

Grote fusie op til tussen ZNA en GZA: komt er nieuw ziekenhuis in het zuiden van Antwerpen?

AntwerpenDe Antwerpse ziekenhuisgroepen ZNA en GZA beslissen nog dit jaar of ze overgaan tot een fusie. Die zou wel ten vroegste in 2024 helemaal rond zijn. Blikvanger in de plannen is de bouw van een nieuw ziekenhuis in het zuiden van de stad. Dat zou binnen tien jaar ZNA Middelheim en GZA Sint-Augustinus vervangen. Bij ZNA werken 6.300 werknemers, GZA telt 3.100 werknemers.

  1. Dreamteam met Le Mans-winnaar Stéphane Ortelli in 24 Hours of Zolder
    Autosport

    Dreamteam met Le Mans-win­naar Stéphane Ortelli in 24 Hours of Zolder

    Met Marc Goossens, Thierry Boutsen en Pedro Lamy kent de 24 Hours of Zolder al winnaars die dicht bij succes in Le Mans kwamen, maar een winnaar van de wereldberoemde Franse uithoudingsrace kreeg de Limburgse klassieker nog nooit aan de start. Daar komt nu verandering in. De 52-jarige Monegask, Stéphane Ortelli, komt woensdagmiddag in Zolder aan en maakt deel uit van het team met de Belgen Ghislain Cordeel, Laurent Vandervelde, Benjamin Paque en Sven Van Laere, een team met een mix van jonge wolven, ervaren gentleman drivers en een levende legende. De erelijst van de Monegask is indrukwekkend, met naast zijn zeges in Le Mans en Spa, ook een titel in FIA GT met Laurens Vanthoor en WRT.